Categories Fotbal

Au inghetat total, atat fotbalul cat si tabela. Luceafarul – ASU POli 0-0

luceSâmbătă 23 februarie s-a reliuat întrecerea din Liga a 2-a de fotbal din țara noastră. Și nu cu prima etapă a returului ci cu a treia. Pe terenul înghețat de la Sânmartin și pe un frig deosebit de pătrunzător,Luceafărul Oradea și ASU Poli Timișoara au terminat la egalitate scor 0-0.

A fost un meci destul de animat în unele momente dar și foarte modest minute bune datorită condițiilor meteo dar și lipsei valorii jucătorilor celor două formații.

Oaspeţii au beneficiat de prima oportunitate de poartă după doar 40 secunde atunci când în dorința de a respinge, Moga i-a făcut practic un cadou lui Ene, care s-a trezit singur cu mingea la picior în fața portarului, șutul acestuia a fost respins în corner.

Replica bihoreană a apărut în minutul 11, când Vasile Pop a trimis un şut bun de la marginea careului, puţin peste poartă.

În minutul 21, cei de la ASU Poli au trimis mingea în bara din spatele porții bihorene, prin Alin Manea, din interiorul careului, pentru ca în minutul 29, în urma unei lovituri libere de pe dreapta a lui Mitrică, fundaşul central orădean Alex Băican să reia cu capul, din trei metri, dar pe lângă poartă. Prima parte se încheie cu un joc modest în ambele tabere, timișorenii având mult mai mult inițiativa și posesia la mijlocul terenului fără însă a le lipsi pasa decisivă în fața porții.

Partea a doua a început în nota de dominare a bănățenilor, care au beneficiat de trei ocazii destul de mari, Moihedja s-a complicat pe stânga, mingea a ajuns în careu, în poziţie bună, la 8 metri de poartă, la Cristian Ene, care a șutat în blocaj, mingea a revenit în tren de unde un coechipier a fost blocat din nou.

Bihorenii au schimnat rapid probabil, Cristian Lupuț nemulțumit de randamentul și calitatea jocului, dar dominarea sterilă aparține vizitatorilor.

Vasile Pop a obținut o lovitură liberă la 20 m de poartă, tot el a avut o execuție lamentabilă, fără nicio realizare. Studenții din municipiul de pe Bega au fost aproape de deschiderea scorului atunci când Ignea a șutat puțin peste transversală, în replică, Prejmerean a ratat ce amia marre ocazie a gazdelor, din 4 metri lateral dreapta șutând din cădere, mingea trecând paralel cu poarta.

„Am întâlnit o echipă foarte bună, bine organizată, o contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării. Vreau să felicit jucătorii pentru atitudine, pentru dorinţa de a câştiga acest joc. Din păcate, am reuşit să obţinem doar un punct, dar eu spun că e un punct foarte valoros. S-a jucat pe un teren prost, îngheţat, denivelat puţin, dar acestea au fost condiţiile, pe acelaşi teren au evoluat şi ei. Îi felicit încă o dată pe băieţi şi aşteptăm să mergem la ACS Poli şi să luăm cele trei puncte”, a declarat, la conferinţa de presă, după meci, antrenorul orădean Cristian Lupuţ.

„A fost un joc cu un ritm foarte bun, ţinând cont că este prima etapă a returului şi încă echipele din Liga a 2-a nu au găsit ritmul de joc corespunzător. De-abia peste trei-patru etape vom putea spune că se apropie de forma sportivă optimă. Noi putem să considerăm că am pierdut două puncte, în partida de astăzi. Ne-am dorit foarte mult să câştigăm, nu am venit la scor egal, dovadă şi schimbările pe care le-am făcut”, a afirmat, la rândul său, tehnicianul bănăţenilor, Cosmin Petruescu..

Moga – Wanya (Ciul 76), Oros (cpt.), Al. Băican, Moihedja – Mitrică (Al. Dulca 60), Prejmerean, Chiorean, Vas. Pop – Bebey, Luduşan (G. Paraschiv 52).
Antrenor: Cristian Lupuţ

Murariu – C. Jurj (I. Plămadă 82), Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – Bg. Vasile, Dros – Alin Manea (Bedea 67), A. Ignea Schieb – Cr. Ene
Antrenor: Cosmin Petruescu.

About Author