Categories Alte sporturi

Au tintit bine bine la Campionatul National Indoor

sergiuCu cinci sportivi participanţi la Campionatul Naţional indoor de tir cu arcul pentru copii şi cadeţi de la Iaşi, Clubul Sportiv Redpoint Oradea a obţinut patru medalii şi două titluri de campion naţional. Acest lucru confirmă valoarea tirului cu arcul juvenil în oraşul şi judeţul nostru.

Deşi cu o foarte bună pregătire, dar cu mari emoţii, cadetul Eugenio Leabu (arc olimpic) s-a clasat confortabil la jumătatea clasamentului după calificări, iar în etapa de eliminatorii a reuşit să treacă de primul adversar. „Eugenio Leabu este din Făgăraş, dar este legitimat la C.S. Redpoint Oradea şi este un tânăr foarte talentat, de la care avem mari speranţe”, spune conducerea clubului orădean.

La categoria copii compound, Maria Robu (9 ani) s-a impus cu 491 de puncte, câştigând astfel locul locul I, medalia de aur, titlul şi tricoul de campioană naţională. Pe locul doi s-a clasat Teodora Tuduriu (Saga Bacău), iar medalia de bronz a revenit colegei de club şi de clasă a Mariei, Melinda Debrenti (9 ani). La categoria juniori II compound, Sergiu Pallag (foto, 12 ani) a obţinut locul I, medalia de aur, titlul şi tricoul de campion naţional cu 503 puncte, urmat de Emanuel Andreei (C.S.S. Unirea Iaşi) şi de Gabriel Huţanu (C.S. Black Arrow Belceşti). Pe lângă cele două medalii de aur şi una de bronz, Redpoint Oradea şi-a mai trecut în palmares un loc III şi o medalie de bronz la echipe mixte compound, prin Bernadett Haragos si Sergiu Pallag. Rezultatele sportivilor orădeni au fost posibile şi datorită Liceului Sanitar, LPS Bihorul, Rivolto Cons, Darer, Vitrerom, Turism Felix, Banca Transilvania şi Universitatea din Oradea.

De asemenea, aceste rezultate n-ar fi fost posibile fără ajutorul unui excelent armurier italian, Luca Baroni, care este şi instructor FITARCO şi care se preocupă de performanţa acestor copii minunaţi.

Maria Robu, Melinda Debrenti, Bernadett Haragos şi Sergiu Pallag fac parte dintr-un lot mai mare de copii şi adolescenţi pe care Clubul Sportiv Redpoint Oradea îi pregăteşte de aproape un an pentru performanţă. Ceilalţi arcaşi, aflaţi acum în pregătire, sunt şi ei la un pas de arenele sportive.

About Author