Categories Tenis

Poveste fabuloasă de viață

Povestea începutului de an în tenis îl are ca protagonist pe croatul Matija Pecotic, care a reușit la 33 de ani să câștige primul lui meci pe tabloul principal al unui turneu ATP. S-a întâmplat la Delray Beach.Matija Pecotic are 33 de ani și e director financiar la o firmă puternică de investiții din SUA. Are un job full-time, de la 9 la 18.00, însă asta nu l-a împiedicat să își redescopere marea lui pasiune, tenisul.El a jucat tenis în colegiul american, pe când era la Princenton, iar în 2014 ajunsese până în apropierea locului 200 ATP (206 mai precis).

A avut apoi o operație la stomac și a decis să se dedice în totalitate studiilor, fiind acceptat și la celebra universitate Harvard.

Pecotic nu renunțase însă la tenis și la Harvard a fost cooptat în staff-ul antrenorilor.A devenit apoi director financiar la Wexford Real Estate Investors, ceea ce implica un efort de zi cu zi, însă a continuat să joace la primele ore ale dimineții, înaintea programului normal de muncă.”

Îmi place foarte mult acest joc și știu că nu e pentru totdeauna și am 33 de ani. Încerc să maximizez fiecare zi. Încerc să mă antrenez în fiecare dimineață dacă pot, de cinci, șase ori pe săptămână”, a spus Pecotic. „Uneori mă antrenez cu șeful meu, care are 70 de ani. În această săptămână m-am antrenat cu un tip care are mai mult de 55 de ani. Dar găsești modalități creative și în aceste condiții”, a spus el.

AdsLa Delray Beach, Pecotic a dat două lovituri: în calificări l-a învins pe Tennys Sandgren (fost 41 ATP), iar în primul tur a trecut de Jack Sock (locul 8 mondial în trecut).”Nu mă așteptam să câștig, dar nici n-am intrat pe teren cu gândul că n-am nicio șansă. A fost și șeful meu la meci. Acum trebuie să îi mai cer o zi liberă”, a spus Pecotic, care va evolua în turul al doilea cu un alt american, Marcos Giron, 55 ATP.

About Author