Categories Atletism

E momentul sa vina si confirmarea!!!

laviPentru Laviniu Chiș, 2019 ar putea fi anul care să-i schimbe total, viața, cariera sau viitorul. Multiplu medaliat național în probele fond și semi-fond ale atletimului românesc, Laviniu Chiș a fost sportivul anului în 2-18 la CSU Oradea, Gala Atletismului Bihor precum și laureat în cadrul festivității de final de an de la Gala Sportului Bihorean.

Legitimat la CSM U Oradea și antrenat de Robert Olah, Laviniu Chiș (foto) a ajuns la o maturitate absolut necesară. Aflat în ultimul an de tineret, acesta s-a aflat alături de unul dintre cei mai titrați semifondiști din România, și anume Nicolae Soare, în cantonament în Băile Felix.

Orădeanul s-a pregătit foarte bine, a scăpat în mare parte de problemele medicale și privește cu optimism spre viitor. Așa cum mai mai spus-o sau scris-o, totul dar absolut totul depinde doar de el. Și a venit momentul unei noi provocări. Având ca obiectiv principal calificarea la Campionatul European de tineret și chiar mai mult, din acest an, Laviniu Chiș speră, și în niciun caz nu dezarmează.

”Sunt pregătit pentru o nouă etapă în cariera mea, simt că pot să fac mai mult. Campionatul Europen din vară sper să-l abordez cu cea mai mare seriozitate și nu e un secret, mă gândesc cu optimist la Tokio 2020. Le iau pe rând și sper să nu dezamăgesc. Am avut deja mai multe runde de întâlniri cu domnul Șerban Sere (președintele CSM-ului) și cred că colaborarea noastră ar putea fi mult mai bună pe viitor. Se știe că pentru performanță e nevoie de susținere, am și eu nevoie de o astfel de susținere. Vreau s-mi demonstrez mie că sunt pregătit” avea să spună cu ochii extrem de încrezători Laviniu Chiș.

Personal nu cred că mai e sportivul care avea sinusiode în activitatea de performanță. A ajuns la o anumită maturitate iar legătura cu antrenorul Robert Olah l-a ajutat cel mai mult în carieră. Pentru mulți, Robert Olah este doar un antrenor simplu.

Pentru Laviniu a fost mai mult de atât… Cu mâna pe inimă confirm personal acest lucru. Și nu e bine să dau detalii interne. Numai timpul ne va spune decă am avut dreptate sau nu.

Una peste alta, pe Laviniu Chiș îl așteaptă un 2019 cu gânduri pozitive și faptic cred că poate mai mult!!!

About Author