Categories Fotbal

Experienta unica pentru tinerii juniori ai LPS Bihorul Oradea

bayeNici în cele mai frumoase vise ale lor, unii tineri practicanți ai fotbalului sau viitori fotbaliști nu sperau ca la o vârstă atât de fragedă să aibă un palmares internațional atât de bogat. După ce în decembrie au jucat în capitală cu Steaua sau Dinamo, de astă dată grupa de juniori Under 12 a LPS Bihorul, antrenor Lucian Stance au efectuat un stagiu de pregătire cu participarea la un turneu în Austria și Germania.

În baza bunelor relații de prietenie dintre Lucian Stance și Daniel Lungu, fost sportiv al LPS Bihorul, alături de Ottmar Schreiber, organizatorul turneului Hallenmaster, a fost posibilă o astfel de experienţă fotbalistică internaţională de neuitat pentru micuţii lepesişti.

Prima dată tinerii juniori bihoreni au jucat două meciuri în Austria, Cu cei de la Rad Bull Salzburg, primul meci două reprize de 35 minute, pe teren mare pierzând cu 0-4, pentru ca în celălalt joc să folosească echipa secundă o repriză de 35 minute, pierzând de asemenea cu același scor 0-4. Austriecii sunt câștigătorii de anul trecut a Young League, la grupa de vârstă Under 19. Bihorenii au fost de-a dreptul impresionați de baza de pregătire a grupării austriece care curpinde sala de forță, sală de refacere, multiple terenuri de antrenament și totul dar absolut totul monitorizat.

luci stanÎn drum spre Germania, echipa LPS Bihorul a vizitat Allianz Arena, stadion pe care își dispută meciurile Bayern Munchen acasă asistând totodată la un antrenament al unei grupe de juniori antrenată de Peter Wenninger (foto alături de Lucian Stance)

După aceea, orădenii au onorat invitaţia de a participa la Turneul Internaţional „Hallenmaster” din oraşul german Traunreut, competiţie la care vin an de an echipe precum Manchester United, Bayern Munchen sau Ajax Amsterdam.

Sfârşitul de săptămână (26-27 ianuarie) a reprezentat punctul culminat al periplului austro-german. LPS Bihorul a jucat la Turenul Internaţional „Hallenmaster” pentru echipe U12 alături de formaţii extrem de puternice. Au participat 13 echipe din ţări precum Olanda, Anglia, Austria, Elveţia, România şi Germania. Printre acestea s-au regăsit formaţii precum Manchester United, Ajax Amsterdam, Bayern Munchen, VFB Stuttgart, Hertha Berlin, Munchen 1860, FC Basel sau Austria Viena. În compania unor echipe atât deputernice, din toate punctele de vedere, evident că lepesiştilor le-a fost greu să facă rezultate pozitive. Cu toate acestea, ei au pierdut la doar un gol diferenţă (2-1) duelurile cu Munchen 1860 şi Tus Traunreut. Alte rezultate înregistrate de lepesişti: 0-5 cu Manchester United, 1-4 cu FC Augsburg şi 1-6 cu Hertha Berlin.

rsz_turnuLPS Bihorul: Matei Popa, Casian Dumea, Darius Pereş, Raul Antoci, Patrik Bundea, Andrei Naghi, Denis Cociuba, David Mărcuţiu, Mario Herlaş, Rareş Ciuclea, David Maghiar, Robert Zempleny, Cătălin Romocean, Rareş Catrişcău, Mihnea Moş, Antonio Zghibolţ, Alex Bocuţ, Raul Haiduc, Marian Secară, Balasz Halasz, Dominique Călinescu, Patrik Antoci şi Alexandru Matei. Antrenor: Lucian Stance.

Un vis frumos, se poate transforma în relitate.

Într-o altă ordine de idei, conducerea LPS Bihorul îşi doreşte să organizeze ceva unic cel puţin pentru Oradea. În perioada 24-26 mai, 2020, se doreşte organizarea turneului dotat cu trofeul Cupa Transilvania pentru echipe U13, competiţie la care vor fi invitate toate marile echipe care au participat acum la Hallenmaster. După discuţiile preliminare cu cei de la Manchester United, răspunsul este unul favorabil, englezii fiind mereu în căutarea unor noi experienţe. Cu toate acestea, răspunsul oficial va veni doar după ce un reprezentant al clubului, care va inspecta toate facilităţile din Oradea, îşi va da acordul. Se va juca 11 contra 11, pe teren de dimensiuni normale, fie sintetic, fie acoperit cu iarbă.

Orădenii au tot sprijinul celor care i-au ajutat să participe la Hallenmaster. „Cu toate că nu ne putem măsura forţele de la egal la egal cu asemenea echipe, vrem să ne batem cu cei mai mari pentru că doar aşa putem progresa”, a mai spus Lucian Stance, directorul adjunct al LPS Bihorul.

About Author