Categories Handbal

Infrangere resinoasa pentru CSM Oradea pe propriul teren

IMG_20190216_172700Nu este posibil să primești 34 de gluri în 60 minute și să ai și pretenții să câștigi jocul. Asta arată că apărarea ta este de mult plecată în vacanță. Nu este posibil să ai dublu eliminări față de adversar, iar tot meciul să alergi pentru a recupera acest impediment. Din nou lucrurile nu stau bine. Iar pentru a nu știu câte oară, rezervele tale, așa ziși jucători care fac parte din lot, nicio secundă nu intră pe teren. Ei sunt așa de umplutură, iar portarii din doi nu faci măcar jumate.

Nimic nu a funcționat sâmbătă 16 februrie, când în cadrul etapei a 13-a  Diviziai A, CSM Oradea a cedat surprinzător, în Arena Antonio Alexe, cu scorul de 29-34 (17-16) în faţa celor de la CSM Sighişoara.
Partida a început într-o notă de echilibru, ambele combatante jucând în forță, căutând mereu soluțiile individuale și nu colective. Jocul bihorenilor este unul simplu, mai nou, totul dar absolut totul de așteaptă de la Liberț sau Munea. Angajarea lui Crăciun așa din când în când iar Cîrchea amorțit, mai are și el câte o acțiune. În ciuda acestei tactici total anihilate, Oradea a avut trei goluri avans aproape de pauză.

Din păcate pentru ei, au primit două consecutiv iar după primele 30 minute aveau doar un singur gol avans.

A urmat o parte a doua extrem de greu de explicat, cu o cădere în joc greu de interpretat și la juniori.

Poarta nu a ajutat deloc, apărarea era mai mereu în inferioritate numerică iar în atac aruncările erau mai mereu blocate… Rezultatul, oaspeții au avut la un moment dat și șapte goluri avans, este în condițiile în care dăruirea și autodepășirea le-au dat un plus la capitolul încredere. Oradea putea mai mult dacă gestionau mai bine situația favorabilă, iar aceste momente trebuiau multmai inpirate atât pe bancă cât și pe teren.

Finalul a fost dezamăgitor, CSM-ul se chinuia practic să ajungă în faza ofensivă, iar aici nu mai aveau forță să facă diferența într-o apărare mult mai bine organizată.

„Am avut un adversar care a fost foarte bine organizat în faza de atac, iar noi nu am reuşit să trecem de apărarea lor, foarte bună, mai ales în zona centrală. Nu ne-a intrat mingea nici pe extreme astăzi şi atunci totul s-a concentrat pe zona centrală, unde ei au avut o apărare foarte bună, iar noi nu am găsit soluţii. De asemenea, în faza defensivă am greşit foarte mult, pentru că dacă o să calculez eliminările, cred că am jucat o repriză în cinci oameni. Aici a fost minusul foarte mare”, a explicat, după partidă, antrenorul echipei orădene, George Tăutu.

În urma acestui eşec, CSM Oradea rămâne pe locul III al clasamentului, dar formaţia din Sighişoara s-a distanţat la trei puncte de bihoreni şi misiunea orădenilor se anunţă foarte dificilă de acum înainte, în tentativa lor de a prinde primele două locuri, având în vedere că în returul II vor avea programate în deplasare ambele jocuri cu echipele din frunte, HC Odorhei şi CSM Sighişoara.

CSM Oradea: Duma, Ene – portari; Pomian 4 goluri, Bandi, Mihăilescu 1, Munea 6, Crăciun 2, Cîrchea 4, Răzvan Radu 2, Liberț 10 goluri. Antrenor: George Tăutu

About Author