Categories Alte sporturi

New England din nou triumgfatori in Super Bowl

superCel mai popular eveniment sportiv din Statele Unite a fost câștigat de New England Patriots. Tom Brady și compania s-au impus pentru a şasea oară în Super Bowl, finala campionatului de fotbal american.

New England a câștigat meciul disputat la Atlanta, cu scorul de 13-3, în faţa formaţiei Los Angeles Rams şi a cucerit trofeul Vince Lombardi, pe care l-a mai câştigat în 2017, 2015, 2005, 2004, 2002.

Prin acest succes, gruparea din New England a egalat echipa Pittsburgh Steelers la numărul record de trofee în Super Bowl.

Aceasta a fost ediţia cu numărul 53 a Super Bowl, cea mai defensivă din istorie, înregistrându-se cele mai puţine puncte. Anterior, cele mai puţine puncte s-au înregistrat în 1973, când Miami Dolphnis a învins, cu 14-7, pe Washington Redskins.

Julian Edelman, „wide receiver” la New England Patriots, a fost desemnat cel mai bun jucător al Super Bowl. Sportivul de 32 de ani este unul dintre cele mai neaşteptați MVP din istoria Super Bowl.

Tom Brady, 41 de ani, vedeta celor de la Patriots, a intrat în istorie cu cel de-al şaselea succes în Super Bowl, un record, la fel ca antrenorul echipei Bill Belichick (tot şase trofee).

La meciul din Atlanta au asistat 70.081 de spectatori, mai puţini decât la finala Cupei MLS, de soccer, disputată în 9 decembrie 2018, între Atlanta United şi Portland Timbers, scor 2-0, când au fost în tribunele aceleiaşi arene 73.019 de suporteri.

About Author