Categories Baschet

Nikola Markovic, prima achizitie a campioanei. Vor mai veni cel putin doi jucatori

fotoNikola Markovic este noul jucător al CSM CSU Oradea. Înalt de 2.10 metri, în vârstă de 29 ani (va aniversa 30 în ultima zi a lunii iulie anul curent), originar din Serbia, baschetbalistul amintit evoluează la pozițiile 4-5. Părțile au convenit asupra unui contract pentru actualul sezon cu opțiune de prelungire pentru stagiunea 2019/20.

Markovic (foto în acțiune) sosește din Polonia, acolo unde a jucat pentru Anwil Wlocklawek în sezonul 2018/19. El a evoluat și în grupele Basketball Champions League pentru campioana în exercițiu a Poloniei.

Cariera profesionistă a lui Nikola Markovic a demarat pe parcursul sezonului 2005/06, alături de Mega Vizura Belgrad. El a jucat apoi, preț de cinci sezoane, pentru Steaua Roșie Belgrad, formație alături de care a evoluat și în Liga Adriatică. Ulterior a evoluat la FMP Belgrad, Vojvodina Novi Sad, KAOD, PAOK Salonic, Panelefsiniakos (toate Grecia), respectiv Trefl Sopot, Stal Ostrow, Stelmet Zielona Gora și Anwil Wlocklawek (toate în Polonia). De altfel, Nikola a petrecut ultimii doi ani și jumătate în Polonia.

Nikola Markovic a cucerit medalia de aur, alături de generația 1989, la Campionatul European U18 masculin – ediția 2007, desfășurat în Spania. De asemenea, a făcut parte din echipa națională a Serbiei la Campionatul European U20 din anul 2009. El are un argint cu naționala Serbiei la Jocurile Mediteraneene, respectiv un bronz la Universiada de la Kazan, ambele în 2013.

Prin legitimarea acestui jucător, CSM CSU Oradea completează efectivul la pozițiile 4-5. Datorită abilităților și caracteristicilor sale, Nikola Markovic poate fi utilizat atât la poziția 4, alături de un pivot clasic (așa cum sunt Arturas Valeika și Laci Lazar), cât și la poziția 5, împreună cu un jucător de poziția 4 (precum Dragan Zekovic).

About Author