Olimpicii au prioritate la banii MTS-ului

0
Posted February 18, 2019 by Lucian Popa in Atletism

alergareMinistrul Tineretului şi Sportului, Constantin Bogdan Matei, a declarat duminică, la Deva, că în acest an preolimpic prioritate la finanţare vor avea federaţiile care pregătesc sportivi pentru Olimpiada Tokyo 2020, deoarece se doreşte obţinerea unui număr cât mai mare de medalii la această competiţie.

“Prioritate vor avea federaţiile care pregătesc sportivi pentru Tokyo, am şi spus-o. Se tot vorbeşte despre o prioritizare a finanţării şi eu sunt de acord cu această prioritizare a federaţiilor, pentru că, dacă ne dorim, într-adevăr, să avem cât mai multe medalii la Olimpiadă va trebui să acordăm şi o finanţare corectă celor care pregătesc sportivi pentru Olimpiadă. De altfel, am asigurat finanţarea pentru o parte din federaţii, nu există niciun fel de problemă. (…) Este extrem de important să asigurăm o finanţare corectă şi cluburilor noastre departamentale care, de fapt, dau sportivii către federaţii şi loturile naţionale”, a spus Bogdan Matei.

Ministrul Tineretului şi Sportului a menţionat că în acest an există “un buget destul de generos pentru federaţiile de specialitate”, arătând, în acest context, că statul român sprijină sportul.

“Repet, statul român sprijină sportul şi nu vom văduvi nicio federaţie din punct de vedere al finanţării (…), sunt federaţii care sunt mai micuţe, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să le finanţăm. Din contră, le vom sprijini în toate demersurile pe care le au, pentru că ne interesează ca ai noştri copii să facă mişcare. Este extrem de important, iar pentru asta noi trebuie să le venim în ajutor”, a arătat Bogdan Matei.

Ministrul s-a aflat, timp de două zile, în judeţul Hunedoara, prilej cu care a vizitat şi centrul de pregătire al Federaţiei Române de Tir cu Arcul din oraşul Aninoasa, iar duminică a participat la festivitatea de premiere a sportivilor care au luat parte la Campionatul Naţional de Tir cu Arcul.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)