Categories Fotbal

Un bihorean prezent la o conferinta despre viitor, organizata de UEFA

raduÎn perioada 17-21 februarie, în Finlanda, la Eerikkilä Sport Center, a avut loc o conferință UEFA pe tema viitorului Grassroots.

Alături de Ciprian Paraschiv, managerul departamentului Dezvoltare Fotbalistică din cadrul FRF, au participat Petre Badea, președintele AJF Tulcea, și Radu Bitea, președintele AJF Bijor. Au mai fost prezente delegații din Franța, Grecia, Kazahstan, Moldova și San Marino.

Printre temele abordate s-au enumerat:

Rolul managerului Grassroots, sarcini și responsabilități
Identificarea dificultăților cu care se confruntă în contextual dezvoltării fotbalului de bază, dar și oportunitățile și sprijinul de a le depăși
Abordarea strategică privind fotbalul și țintele de bază, pe exemplul Asociației de Fotbal din Finlanda
Metode de practică pentru a convinge părțile interesate, pentru a anticipa și a reacționa pe contra-argumente și despre modul de prezentare și transmitere a mesajelor

Participanții la această conferință s-au bucurat de prezența domnului Per Ravn Omdal (foto), fost președinte al Federației Norvegiene de Fotbal, fost vicepreședinte UEFA și membru în Comitetul Executiv al forului de la Nyon. În prezent, acesta este ambasador UEFA al programului Grassroots și le-a vorbit celor prezenți despre dezvoltarea fotbalului de bază, beneficiile și oportunitățile acestui program.

“Am realizat care este importanța Grassroots în viziunea UEFA și rolul nostru, al Asociațiilor Județene de Fotbal. E nevoie să ne implicăm pentru a atrage spre fotbal nu doar tinerii cu potențial pentru performanță, ci și pe cei de vârstă mijlocie sau pe veterani. Este vorba de sport și de mișcare, de o viață sănătoasă. Vă asigur că AJF Tulcea se va implica serios în acest areal”, a spus Petre Badea, președintele AJF Tulcea.

“Vreau să mulțumesc Federației Române de Fotbal pentru această oportunitate. A fost o onoare să particip la aceste cursuri intensive, unde am primit informații importante. Timp de trei zile am discutat, alături de reprezentanți ai altor federații și asociații fotbalistice, prin ce modalități putem ajuta la dezvoltarea fotbalului de bază”, a declarat Radu Bitea, președinte AJF Bihor.

About Author