Categories Baschet

Campioana un nou succes si calificare in Final Four-ul Cupei Romaniei

bascÎn cursul după-amiezii de miercuri 20 martie, CSM U Oradea campioana României la baschet masculina  jucat returul din Cupa României în capitală pe terenul celor de la Steaua. După victoria clară din tur la 20 puncte diferență, a fost doar o chestiune de timp până când Oradea s-a calificat în final Four-ul Cupei României. În jocul din București, Carter & Co. au dominat clar prima parte a jocului, după care s-au stins. Așadar scor final 63-60 (18-14, 18-6, 12-20, 15-20) în favoarea lui Richard & Co.

Partida a început cu o serie de ratări, sub ambele panouri, Oradea a avut prima posesie ratată, Spencer ratează de sub panoul orădean. Valeika punctează decisiv.

Richard a mărit diferența. Gazdele nu reușesc să înscrie după mai bine de trei minute și jumătate, Zekovic decisiv de la distanță.

Așa cum era normal, timp de odihnă Steaua. După peste patru minute, Vîrnă înscrie primelepuncte ale bucureștenilor.

Richard combină superb cu Valeika, acesta din urmă scutură plasa. Spencer este de nerecunoscut, iar apărarea steliștilor este inexistentă.
Diferența este deja de două cifre, Vîrnă reduce din diferență. Delas marchează și el. Campioana reduce ”turația”, Steaua profită din pălin și revine pe tabelă. Turnover al oaspeților, intră pe parchet și Pasalic. După primele zece minute de joc, orădenii au doar patru lungimi avans.
Fometescu este primul marcator al bihorenilor în sfertul secund, Markovic cu o recuperare norocoasă îndeplinește o simplă formalitate. Valeika face din nou diferența, timp de odihnă solicitat de Sladjana Sasa Ocokoljic.

Schimbări în ambele tabere, Vîrnă pe final ratează, Valeika ajunge la linia de libere. Nicolescu din zero grade este exact.

O serie de ratări ale campionilor la panoul advers, Nicolescu total aiurea, air-ball.

Perioadă de bacshet extrem de modest de ambele tabere, Carter de la distanță înscrie. Și tot el de la linia de libere are doar o singură reușită. Steaua a reușit o contraperformanță grei de egalat și la juniori, și anume doar șase puncte într-un singur sfert.

După pauză, partida s-a mai echilibrat, Oradea a fost mereu la cârmaă jocului. delas a punctat de la distanșță, Watson l-a angajat perfect pe Valeika care a punctat din nou.

Prestații extrem de modeste în ambele tabere, Mandache din zero grade scutură și el plasa, din nou zece puncte diferență. Markovic ratează prima liberă, dar o înscrie pe a doua. Watson este penalizat aiurea cu fault la trei puncte, Delas înscrie două din trei tentative. Un nou turnover al vizitatorilor, suferă la capitolul concentrare echipa bihoreană. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim, antrenorul echipei din municiouul de pe Crișul Repede.

Campioana este depășită total în acest sfert, gazdele profită din plin, deși au avut 18 lungimi avans, bucureștenii au redus diferența considerabil.

Carter a ratat prima aruncare a ultimului sfert, la celălalt panou, Mandache înscrie din nou. Zekovic ratează, Vîrnă înscrie și el din spatele semicercului, revenire frumoasă a Stelei. Carter de la distanță punctează, un nou timp de odihnă al jucătorilor din capitală. Mandache din nou este exact și reduce din diferență, Carter inadmisibil pe final de atac face fautl la trei puncte.

C. Achim dă minute românilor, Gavrilă, Fometescu și Petrescu sunt pe parchet, Carter de la distanță este decisiv. Spencer îl domină clar pe Gavrilă diferența se reduce la doar trei puncte.

Chatman superb, dar mult prea târziu, Fometescu doar o singură liberă, turnover al gazdelor. Timp de odihnă total aiurea …Carter la linia de libere înscrie ambele.

Cei mai buni marcatori ai orădenilor au fost Carter 18 puncte, Zekovic și Markovic câte 10 fiecare.

Sâmbătă, Oradea va juca din nou în deplasare la Sibiu cu CSU din localitate în Liga Națională de baschet masculin.

About Author