Categories Fotbal

Nationala lui Contra, esec la debutul preliminariilor Euro 2020

atacRomânia a pierdut primul meci din preliminariile EURO 2020, contra Suediei, scor 1-2, la Stockholm, pe Friends Arena
România a început destul de curajos duelul de la Stockholm, Chipciu şi Răzvan Marin dând târcoale buturilor suedezilor. Totuşi, în minutul 33, nordicii au deschis scorul. Augustinsson a aruncat mingea în careu, Manea a dat pe lângă, iar Dragoş Grigore nu a putut interveni în faţa lui Quaison, care a deschis scorul.

Şapte minute mai târziu, Suedia şi-a majorat avantajul. Bancu a lăsat flacul stâng descoperit, Forsberg a scăpat pe partea lui şi a centrat, iar Claesson a înscris cu un şut puternic, la colţul lung.
Contra l-a introdus la pauză pe Keşeru în locul lui Mitriţă, iar atacantul lui Ludogoreţ a redus din diferenţă în minutul 58. Puşcaş l-a găsit excelent pe Răzvan Marin, iar Keşeru a reluat în plasă, cu capul, din apropierea porţii.

Selecţionerul a forţat prin introducerea lui Ianis Hagi şi Andrei Ivan, însă tricolorii nu au putut să înscrie obţină măcar un punct. Cea mai mare ocazie a României i-a aparţinut lui Cristian Săpunaru, în minutul 90+2, care a tras în portar din apropierea porţii.

S-a terminat 2-1 pentru Suedia, iar România începe cu stângul grupa F de calificare la Campionatul European din 2020, din care mai fac parte Spania, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta. Următorul meci al tricolorilor va avea loc marţi, de la ora 21:45, contra Insulelor Feroe, la Cluj-Napoca.

About Author