Categories Alte sporturi

Pugilistii romani, se pregatesc la un turneu in Harkov

boxCei mai valoroşi boxeri juniori români participă în vederea Campionatului European rezervat categoriei lor de vârstă, care se va desfăşura la Galaţi, în perioada 22 mai – 2 iunie.

Tricolorii participă la un puternic turneu la Harkov, dotat cu trofeul ”S. Danilchenko”.

După două zile dificile, România a intrat cu şase boxeri în semifinale, ceea ce înseamnă că va avea tot atâtea medalii.
Primul boxer român care şi-a asigurat un loc pe podium a fost Mario Antonio Manea (52 kg – foto), care a boxat joi în sferturi cu un puternic pugilist din Georgia, Lado Quarchava. Folosindu-şi inteligenta şi necedând niciun centimetru in ring, Mario a condus lupta şi a obţinut decizia la puncte şi calificarea in semifinale.

A urmat Adrian Preda, medaliatul României la ultimul CE din Rusia. Preda a obţinut o victorie muncită, cu 4-1, în fața ucraineanului B. Yaroslav.

La 57 kg, România a avut doi reprezentanţi. Andrei Pietroi, aflat în primul an de juniorat, a pierdut în fața azerului Turgay Mirzaev. Roman Samuel a răzbunat delegaţia tricoloră şi a câştigat cu 5-0 în faţa altui azer, Taji Toghizade.

La 66 kg, Andrei Musteţ, de la Pandurii Tg. Jiu, l-a învins categoric pe croatul Vito Rosso. Arbitrul l-a numărat de două ori pe croat.

Alături de cei patru, vor mai boxa direct în semifinale Ionuţ Alex Dumitrachi (48 kg) şi Alexandru Ungureanu (60 kg).

About Author