Categories Tenis

Cresc premiile financiare la Billie Jean King Cup

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat premii record pentru ediţia 2023 a competiţiei feminine pe echipe Billie Jean King Cup, câştigătoarea urmând să încaseze 2,4 milioane de dolari, transmite Reuters.

Premiile totale se ridică la 9,6 milioane de dolari care se vor împărţi între cele 12 naţiuni calificate în faza finală de la Sevilla (7-12 noiembrie), a precizat ITF într-un comunicat.

”Suntem mândri să anunţăm această noutate în ajunul fazei finale a Billie Jean King Cup 2023. Atingerea egalităţii de gen în sportul nostru este o parte cheie a programului Advantage All al ITF şi sunt încântat că am putut oferi premii echivalente cu finala Cupei Davis şi anul acesta”, a spus preşedintele ITF, David Haggerty.

BJK Cup debutează marţi în stadionul La Cartuja cu meciul dintre Elveţia, deţinătoarea trofeului, şi Cehia în Grupa A. În aceeaşi zi are loc meciul dintre Australia, finalista din 2022, şi Slovenia în Grupa B.

Cele 12 naţiuni calificate sunt împărţite în patru grupe de câte trei echipe, iar învingătoarele avansează în semifinale. Finala are loc duminică.

Iată componenţa celor patru grupe:
Grupa A: SUA, Elveţia şi Cehia;
Grupa B: Kazahstan, Slovenia şi Australia;
Grupa C: Polonia, Spania şi Canada;
Grupa D: Germania, Italia şi Franţa.

About Author