Categories Fotbal

Bucurestiul va fi capitala fotbalului european

uefaRomânia, prin intermediul Bucureștiului, va avea onoarea de a găzdui tragerea la sorți a grupelor Campionatului European de fotbal din 2020, informația fiind prezentată în premieră de Christian Karembeu.

Evenimentul va avea loc în data de 30 noiembrie 2019, în pavilionul central de la Romexpo.

Ce a spus Karembeu

„Sunt aici ca să prezint trofeul Henri Delaunay şi să anunţ că pe acest stadion vor avea loc patru meciuri de la turneul final.

De asemenea, am un anunţ: la 30 noiemebrie 2019 Bucureşti va găzdui tragerea la sorţi a fazei finale a Campionatului European. Vă felicit pentru organizarea acestui eveniment.

Este un privilegiu pentru mine să revin la Bucureşti. România merită să facă parte din acest Euro. A dat multe talente, care joacă la mari cluburi europene şi care aduc mândrie poporului român” – Christian Karembeu, în cadrul unui eveniment la Arena Naţională.

Ce spune președintele FRF

„Eu am intrat în posesia acestei informaţii chiar de ieri, iar bucuria a fost uriaşă! Este cel mai important eveniment non-sportiv din cadrul Euro 2020 şi reprezintă o bucurie enormă să-l putem găzdui. Este o recunoaştere a ţării noastre la nivel de UEFA. Ţin să-i mulţumesc preşedintelul Ceferin pentru această oportunitate.

Sunt convins că vom putea folosi acest eveniment colosal, pe care îl vom organiza în apropiere de 1 decembrie 2019, să promovăm România nu doar la nivel naţional, ci la nivel internaţional” – Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

Bucureştiul este unul dintre cele 12 oraşe care vor găzdui Campionatul European din 2020. În România vor avea loc trei meciuri ale grupei C, la 14, 18 şi 22 iunie 2020, şi o optime de finală, la 29 iunie 2020. Dacă se va califica la turneul final, naţionala României va fi repartizată în grupa C şi va juca cel puţin două meciuri la Bucureşti.

About Author