Categories Baschet

Campioana incepe sa arate ca o adevarata ECHIPA

atacÎn cadrul etapei a V-a a fazei a doua a play-off-ului Ligii Naționale de baschet masculin, CSM U Oradea campioana în exercițiu a României a reușit un nou succes 81-73 (25-13, 17-23, 19-16, 20-21) în fața celor de la BCM U Pitești.

Cu doua nume noi în echipa bihoreană, Markovic și Carter, aceștia au controlat partida în majoritatea timpului conducând pe tabelă timp de 39,45 secunde.

Watson de la distanță a înscris primele puncte ale roș-albaștrilor, Valeika mărind diferența. Fără să forțeze gazdele ajuns la +6 pe tabelă și se părea că meciul va fi un simplu galop de sănătate. Piteștiul revine în meci datorită reușitelor lui Ciotlăuș și Sturanovic, Richard de la distanță greu poate fi oprit. Elevii lui Cristian Achim mențin un rimt bun la eficiență, ajung la aproape la o diferență din două cifre, dar se relaxează mult prea repede. Carter, la debut înscrie din zero grade. După primele zece minute, Oradea este deja într-un avantaj considerabil.

Sfertul secund este mai echilibrat, Carson și Korniienko punctează, diferența pe tabelă se reduce, orădenii solicită timp de odihnă. urmează o perioadă de joc modest în abele tabere, fără eficiență, arbitrii iau o decizie total aiurea în defavoarea gazdelor, Zekovic este chemat pe bancă să se calmeze. Watson înscrie, Sturanovic o face și el, iar de la distanță Nicolescu este perfect. Țibîrnă primește primele minute duă o pauză datorată unei accidentări grave, din păcate se lovește în zona feței și este chemat din nou pe bancă. Nicolescu din nou cu multă încredere mărește diferența, iar la pauza mare campioana are +6.

Carson înscrie primele puncte după pauză, Richard îl imită la celălalt panou. Vizitatorii sunt mult mai pragmatici, Bishop fiind din ce în ce mai dificil de oprit. Carter, un jucător care arată potențial pe viitor încearcă de unul singur, Piteștiul vine mereu în spatele campioanei. Nici Markovic nu a arătat rău, dar încă are probleme în compartimentul ofensiv, el ratând de multe ori în tentativa de a înscrie de sus. Oradea forțează desprinderea care vine pe mâna lui Watson sau Richard, cei care duc în continuare ”trena” echipei. Cei doi sunt secundați de Valeika care de voie de nevoie a fost obligat să stea minute bune pe parchet, ceilalți apărători având probleme cu greșelile personale.

Ultimul sfert începe de la +9 pentru gazde. Florin Nini antrenorul oltenilor este disperat, echipa lui nu contează în apărare, diferența crește în favoarea gazdelor. Nu se face nicio concesie, gruparea din municipiul de pe Crișul Repede este mereu în prim plan, oaspeții ajung repede în penalitate. Watson și Markovic ajung repede la linia de libere, iar cu cinci minute înainte de final, BCM U arată că nu are forța necesară să emită pretenții pe terenul campioanei. Cei doi antrenori nu acordă minute rezervelor, lasa să joace mia mult titularii, pregătind practic viitoarele jocuri.

Succes fără probleme a campioanei care așteaptă semnătura unui nou jucător când mai repede pentru a se alătura lotului. Pasalic a fost accidentat la gazde, la fel ca Jeremic la oaspeți.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Richard 18, Markovic 16, Watson 12 de la învingători, respectiv Carson 23, Sturanovic 14.

About Author