Categories Baschet

Campioana surclaseaza Clujul dupa un ultim sfert de senzatie

bascCSM U Oradea a arătat ca și o adevărată campioană vineri 29 martie într-un nou joc din grupa roșie a Ligii Naționale de baschet masculin. Campioana a reușit o victorie fără probleme scor 75-63 (20-16, 19-21, 21-15, 15-11) în fața rivalilor de la U BT Cluj-Napoca.

Oradea a abordat partida foarte încrezătoare cu dorința de a se impune în condițiile în care ambele echipe aveau cele mai bune garnituri la ora startului.

Gazdele încep mai bine, Valeika și Watson fiind principalii marcatori în timp ce Richard este greu de oprit. Tensiunea dintre cele două echipe plutește în aer, încă din start unele decizii ale arbitrilor irită bancă tehnică a grupării clujene. Nandor Kuti este chemat pe bancă cu trei greșeli personale, libera transformată de Richard duc Oradea la +4 pe tabelă. Bobo Pitea secundul lui Silvășan, protestează vehement iar clujenii sunt penalizați cu fault antisportiv.

Tot roș-albaștrii încep mai bine sfertul secund ei ajung la +7 cea mai mare diferență, dar se relaxaează din nou, Clujul nu se lasă mult invitată pe mâna lui Dykes sau Mohamed, revin pe tabelă.

Disputa este mult mai echilibrată, Mohamed își duce pentru prima și ultima dată echipa în avantaj, Watson este eficient, iar Richard are ultimul cuvânt.

Se intră la pauză, aproape la egalitate, un coș fiind diferența.

Sean Barnette este prezentat din nou la echipă, aplauze pentru acestă importantă revenire.

Richard și Watson, de departe cei mai eficienți jucători ai grupării de pe Crișul Repede nu pot fi opriți, Cristian Silvășan, solicită timp de odihnă. Introducerea lui Calnicenco se dovedește a fi inspirată, Watson cu om pe el aruncă și înscrie. Publicul începe să simtă momentul bun al orădenilor și își încurajează favoriții. Dykes este exact la libere, Doorsey și  Washburn se accidentează reciproc. Zekovic este decisiv în două rânduri, Pasalic din poziție favorabilă înscrie, iar diferența crește la două cifre. Kuti îl deposedează pe Pasalic iar sfertul se încheie cu Oradea în avantaj.

Urmează ultimul sfert. Rotația clujenilor este mult mai lungă dar nu la fel de eficientă. Achim prin rotație odihnește pe rând titularii, Carter și Markovic par să se suplinească reciproc. Watson este exact de la linia de libere, Doorsey înscrie de la distanță, conflict între Markovic și un jucător advers.

Clujenii continuă să protesteze, unele decizii dezavantajează ambele echipe, starea de nervozitate a ospeților este din ce în ce mai mare.

Nicolescu înscrie un coș extrem de important, iar Oradea ajunge la +12. Așa cum era de așteptat, Watson sau Richard duc fiecare atac la limita timpului, clujenii ratează, Oradea înscrie +14 pe tabelă.

De aici o dispută mai mult tacticizată, deja învingătoarea era știută. Valeika și Richard înscriu, Kuti reduce din handicap, iar spectatorii apeludă în picioare o victorie extrem de importantă.

De fapt era nevoie de un succes de moral pentru Zekovic & Co. care vor termina pe locul trei la finele sezonului regulat iar obiectivele normale ale unei echipe cu pretenții sunt Cupa și finala LNBM.

Pentru prima dată în acest sezon, s-au vândut toate biletele la un joc în care alb-negrii au avut și ei o mică galerie, dar care în partea a doua a fost acoperită de tribuna bihoreană, o galerie de excepție.

În actualele condiții Oradea arată mult mai bine ca și rivala din Cluj, experiența lui Achim fiind net superioră față de Silvășan, care nu reușește să-și mobilizeze jucătorii într-un astfel de meci. Aici se poate juca, cea mai valoroasă carte a bihorenilor.

Cu siguranță că un astfel de meci se câștigă cu procentaje superioare la mai multe capitole, iar bihorenii pot mult mai mult decât au demonstrat-o până acum. Acum rămâne și să demonstreze acest aspect.

Cei mai eficienți jucători ai partidei au fost Richard 20 puncte, Watson 14 de la învingători, respectiv Dykes 14, Kuti 10 de la învinși.

About Author