Categories Fotbal

Miroslav Klose: ”Fotbalul in care am crescut s-a dus”

kloseUn fost mare atacant al Gaermaniei, Miroslav Klose fost golgheter al Cupei Mondiale avea să spună lucrurilor pe nume:
” Am reușit să ajung la un nivel înalt pentru că am dat totul pe teren. Astăzi, tinerii se gândesc la altceva. Când eram copil, mă gândeam să mă antrenez pentru a deveni cineva în sportul pe care l-am iubit mereu. La Lazio şi la naționala Germaniei, după fiecare antrenament, mă băgam într-o cadă plină de gheaţă pentru a evita rănile.

Tinerii din echipă au refuzat în mod sistematic acest lucru.

Când mă vedeau cărând sacul cu mingi după antrenament sau înainte, îmi spuneau, dar cine te obligă să o faci?! Sunt obosit mort, îi auzi pe toți! În acele momente, mă gândeam, ai 20 de ani şi nu poţi să o faci?! Îl lași pe bătrânul de la vestiare să ți le care? Le pasă mai mult dacă pantofii se potrivesc cu şosetele lor.
Am văzut aceste lucruri şi de aceea am spus destul, trebuie să mă retrag.

Fotbalul în care am crescut s-a dus. Mai sunt şi alte lucruri azi. În ziua de astăzi toți se gândesc la maşini rapide, la haine scumpe, şi ghete de fotbal cu numele lor pe ele.

Abia după toate acestea se gândesc că urmează meciul. Imaginea e mai importantă pentru ei. De aceea am spus destul, pentru că pentru mine singurul lucru care conta era fotbalul în cea mai pură formă.”

About Author