Categories Baschet

Superb succes al campioanei pe terenului liderului

bascBC CSU Sibiu a primit sâmbătă 23 martie vizita campioanei național, CSM CSU Oradea, în cadrul etapei a VIII-a din TOP 6 a Ligii Naționale de baschet masculin.

Cu puțin noroc echipa orădeană a reușit un succes la limită scor 72-70 (19-20, 20-13, 17-15, 16-22).

A fost un joc extrem de disputat cu o formație vizitatoare mult mao omogenă și motivată, dar care din nou pentru a nu știu câte oară în acest sezon a avut un avantaj consistent și nu a știut să gestioneze acest fapt. Pe final de meci, Pratt a avut victoria în mână, mingea s-a plimbat pe inel și a refuzat să intre în coș.

Valeika a transformat o liberpă și a ratat-o intenționat pe a doua, iar Oradea a câștigat iar moralul lor este unul bun. dealtfel, campioana a ajuns la al patrilea succes consecutiv, iar vineri 29 martie primește la Oradea vizita celor de la U BT Cluj-Napoca.

Revenind la partidă, în prima fază a campionatului BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea și-au împărțit victoriile, fiecare echipă impunându-se pe teren propriu.

Gazdele au început bine jocul, Oradea a reveni în meci iar după primul sfert disputa era echilibrată. A urmat un al doilea sfert în care campioana a avut un plus la capitolul apărare, dar a ratat exasperant de mult. După pauză, bihorenii au avut mai mereu inițiativa, Sibiul a alergat tot meciul pentru a reveni pe tabelă.

Acest aspect s-a întâmplat pe final de meci atunci când jucătorii campioanei s-au relaxat destul de repede, iar acest aspect putea să-i coste. Cinci jucători ai grupării bihorene au avut prestații solide, iar o dată cu revenirea lui Barnette cuncurența va fi din nou mult mai acerbă și la niveklul străinilor.

Cei mai buni marcatori ai roș-albaștrilor au fost Markovic 13 puncte, Richard și Watson câte 12 fiecare, Carter și Valeika câte 11 fiecare.

CSM CSU Oradea va încheia sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19 pe podium. Roș-albaștrii nu pot să coboare mai jos de locul pe care îl dețin la ora actuală, al 3-lea, cu două etape rămase de disputat.

About Author