Categories Alte sporturi

Daca legea trece, Bogdan Matei isi face bine treaba de minstru

votMinistrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei (foto votând pentru), a prezentat luni, în plenul Senatului, proiectul de Lege privind modificarea și completarea
Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000.

Prin adoptarea noului proiect de Lege se vor aduce modificări de substanță cu privire la raporturile juridice dintre participanții la activitatea sportivă și structurile sportive, dar și reglementări exprese cu privire la finanțarea acordată din fonduri publice de către autoritățile administrației publice centrale și locale.

De asemenea, inițiativa legislativă vizează reglementarea posibilității ca toți participanții la activitatea sportivă să poată încheia contracte de activitate sportivă. O altă prevedere importantă abilitează Ministerul Tineretului și Sportului să convoace adunări generale extraordinare cu privire la structurile de drept privat de utilitate publică, în situațiile în care acestea se află în situația încălcării grave a actelor constitutive, statutului sau a normelor legale.

Proiectul a fost aprobat în Senat cu o majoritate covârșitoare, 70 de voturi pentru și urmează să ajungă pentru votul final la Camera Deputaților.

About Author