Categories Fotbal

Infrangere care complica mult situatia bihorenilor. Luceafarul – FC Arges 1-2

rsz_img_20190406_124439În cadrul rundei a 28-a a Ligii a 2-a de fotbal din țara noastră, Luceafărul Oradea a pierdut la Sânmartin 1-2 (0-0) în fața celor de la FC Argeș.

Bihorenii au fost depășiți clar de o echipă mult mai valoroasă și experienmentată care a forțat exact cât a fost nevoie pentru o victorie, care putea fi mai clară. Dealtfel, alb-violeții au lăsat impresia că pot să facă diferența în orice minut din acest meci.

De partea cealaltă organizatorii au alternat minutele cu fotbal bun și eficient, cu un fost extrem de modest în special în companrtimentul defensiv, acolo unde au cele mai mari probleme.

Primele 20 minute au fost extrem de plăcute, bihgorenii cu două vârfuri în teren au suferit la construcție, în timp ce piteștenii au avut două bune oportunități. Una dintre cele mai controversate faze a avut loc în minutul 42, atunci portarul oaspeților Grecu a jucat mingea cu mâna în afara careului, în postură de ultim apărător, centralul și unul dintre asistenți nu au luat nicio măsură. O decizie total eronată. Partea a doua începe în nota de dominare clară a roș-albaștrilor, Yabre reușește contraperformanța de a trimite cu capul din doi metri peste, Paraschiv vole din 6 metri peste transversală, Lu șutează din interiorul careului, Grecu scoate un un reflex în corner.

La cealaltă poartă în minutul 61 Barbu deschide scorul. Pragătit să facă schimbare, Eduard Augustin mai așteaptă un minut, Barbu de la 16 metri șutează plasat, Moga atinge doar balonul care se scurge în plasă (0-1). La doar câteva secunde, Barbu părăsește terenul, fiind schimbat.

Luceferii acuză șocul, sunt de nerecunosut, Năstăsie de la 20 metri șutează în bara laterală, Florescu șut deviat care cade pe transversală. Pe teren există o singură formație, oaspete.

Contrar cursului jocului, lovitură liberă din lateral stângă, Mitrică execută în fața porții, Yabre cu capul deciază în plasa porții adverse (1-1). Era minutul 69.

Cu toții așteptam iureșul gazdelor în căutarea golului victoriei. Culmea, argeșenii se trezesc din nou la viață, încep să pună stăpânire pe mijlocul terenului și sunt mult mai bine organizați în terenul advers. În minutul 77, Năstăsie șutează senzațional de la 24metri mingea lovește bara și ricoșează în aut de mâna.

Moga este pur și simplu spectator. Inevitabilul se produce în minutul 81. Pas în zone centrală pentru Năstăsie, șut puternic, Moga respinge puțin lateral, Vasile Buhăescu din preluare scapă de marcajul adversarului și înscrie lejer în poarta goală (1-2).

Finalul găsește echipa piteșteană stăpână pe situație, deși erau în atac, bihorenii nu ajung la finalizare, mingea era mai mereu în posesia oaspeților.

În urma acestei înfrângeri, luceferii au intrat serios în ”hora retrogradării”, viitoarele etape, deplasare la Snagov, meci acasă cu Petrolul, deplasare la Balotești, sunt decisive.

Dacă nu vor acumula puncte, au șanse mari să fie amenințați tot mai serios cu retrogradarea. În tabpra adversa, FC Argeș, este o echipă care în sezonul viitor va avea un cuvânt de spus în ceea ce privește primele locuri din clasament.

Luceafărul: Moga – Ciul (83 Wanya), Oros, Yabre, Moihedja – Prejmerean, Lu, Dulca – Paraschiv (67 Mitrică), Pop, Bebey (77 Ludușan).
Antrenor: Cristian Lupuţ

FC Argeş: N. Grecu – Tofan, Vişa, Turda, D. Oancea –  Şerban, Panait, Ct. Barbu (63 Hreniuc), INăstăsie (84 Popa) –  Florescu (76 Buleică), Buhăescu
Antrenor: Augustin Eduard

Celelalte rezultate:

vineri, 5 aprilie, ora 17:00
Chindia Târgovişte – Dacia Unirea Brăila 3-0
Mihai Leca 52′, Daniel Florea 56′, Cristian Cherchez 62′ – pen.
sâmbătă, 6 aprilie, ora 11:00
Energeticianul – SSC Farul Constanţa 0-1
Georgian Păun 75′
Metaloglobus Bucureşti – Ripensia Timişoara 1-1
Mihai Potecea 40′ / Alexandru Popovici 75′
Pandurii Târgu Jiu – ACS Poli Timişoara 1-1
Andrei Blejdea 6′ / Igor Ţîgîrlaş 77′
CS Baloteşti – UTA Arad 1-3
Marius Cocîrlă 81′ / Ciprian Rus 29′, Paul Copaci 71′, Baudoin Kanda 86′
sâmbătă, 6 aprilie, ora 17:00
ASU Politehnica Timişoara – Daco-Getica Bucureşti
sâmbătă, 6 aprilie, ora 19:30
Universitatea Cluj – CS Mioveni
duminică, 7 aprilie, ora 12:30
Sportul Snagov – Academica Clinceni
duminică, 7 aprilie, ora 15:00
Aerostar Bacău – Petrolul Ploieşti

About Author