Categories Alte sporturi

Oradenii urca pe podium la Campionatul National de judo pentru juniori

judoSâmbătă și duminica s-a desfășurat in Sala Polivalenta din Drobeta Turnu Severin, Finala Campionatului Național de judo pentru juniori (U 21).
Ediția 2019 a acestei finale, a reunit la start un nr de 250 de sportivi din peste 40 de cluburi sportive din România.
Așa cum ne-a obișnuit mai mereu in ultimul timp, judoka de la Lps-CSȘ Bihorul Oradea, s-au numărat printre protagoniști de frunte ai competiției, ei reusind sa cucerească o frumoasa salbă de 8 medalii, din care nu mai puțin de 3, au fost de aur, 2 de argint și 3 de bronz;
Performerii delegației orădene au fost:
– Sarolta Lungu 70 kg, Adrian Olaru 73 kg și Alex George Cret 90 kg, care in urma unei evolutii foarte sigure, au devenit Campioni Nationali de juniori.
– Bianca Suciu + 78 kg și Tudor Blahuta 100 kg, au cucerit medaliile de argint, devenind Vice Campioni Naționali.
– Carina Jurca + 78 kg, Alexandru Popa 60 kg și David Fodor 81 kg, au obținut medaliile de bronz la categoriile lor de greutate.
– Robert Boldis 66 kg și Darius Mudura 81 kg, s-au clasat lângă podium, pe locurile 5, pierzând din păcate atât in semifinala, cât și in finalele mici.
Bilanț foarte bun al sportivilor judoka de la Lps-Css Bihorul Oradea, pregătiți de Olimpia Ianc (feminin), Alexandru Goncearenco, Dan Fasie și Emil Morar (masculin);
De subliniat evoluțiile celor 3 proaspeți Campioni Naționali de juniori:
Adrian Olaru, cucerește aurul intr-o categorie superioară de greutate, 73 kg, el fiind recent câștigător al titlului de campion național de seniori la 66 kg.
Alex George Cret devine liderul categoriei 90 kg și la juniori, tot cu victorii categorice la ippon in toate meciurile, după alte 2 titluri cucerite anul acesta la Cadeți și Tineret, precum și la 2 Cupe Europene de Cadeți (Zagreb și Teplice);
Sarolta Lungu devine Campioana Naționala de junioare, ea având doar 15 ani, reusind sa învingă in finala o sportiva foarte valoroasa de la Craiova.
Cu putina atentie, bilanțul orădenilor putea fi și mai bun in condițiile in care și David Fodor și Robert Boldis nu greșeau in semifinale.

About Author