Categories Fotbal

Incababili sa fructifice ocaziile imense de care au beneficiat

atacÎn cadrul rundei a 32-a a Ligii a 2-a de fotbal din țara noastră, Luceafărul Oradea a remizat cu scorul de 2-2 (1-2), vineri 26 aprilie la Sânmartin cu cei de la CS Mioveni.
Disputa a fost una extrem de atractivă pentru spectatori având de toate și anume, ocazii multe, goluri, un penalty acordat, unul neacordat şi o eliminare.

După doar opt minute de la primul fluier, Andrei Hergheligiu a fost angajat în careu, a scăpat pe dreapta şi a finalizat în gol la colţul lung, pe jos, cu un şut din 14 metri (0-1).

 Golul egalizator al bihorenilor a venit în minutul 30, când George Paraschiv a pătruns în careu pe stânga şi a şutat în diagonală, la colţul lung. Portarul Croitoru a atins balonul, dar nu a putut evita golul (1-1).

În minutul 39, Dean Beţa, de la CS Mioveni, a fost eliminat direct după ce l-a ţinut pe Paraschiv la circa 35 de metri. Atacantul orădean ar fi rămas singur cu portarul, dar pe acceași linie se mai afla un apărător advers.

Oaspeții trec din nou în avantaj, atunci când Măzărache a primit în careu, a fost faultat de Moga la 9 metri. Arbitrul a dictat penalty şi cartonaş galben pentru portarul Moga. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Andrei Hergheligiu, care a transformat fără probleme (1-2).

La doar zece minute de la reluarea părții a doua, gazdele restabilesc egalitatea atunci când Vasile Pop a reluat cu capul din 6 metri, mingea a lovit bara, portarul Croitoru a scos, însă asistentul bine poziționat a arătat centrul terenul (2-2). Niciun jucător al formației vizitatoare nu a protestat.

Un moment importat a fost în minutul 67, când Dulca a avut o cursă impetuoasă de 40 de metri, a trecut de patru jucători, a intrat în careu, unde a fost faultat, însă arbitrul a lăsat jocul să continue, cu toate că inclusiv antrenorul echipei din Mioveni, Daniel Opriţa, a recunoscut, de mai multe ori, la conferinţa de presă, că a fost penalty. El a spus că arbitrul n-a acordat penalty „în compensaţie, după ce l-a eliminat uşor pe Beţa”.

Din minutul 70, pe teren a existat o singură echipă cea  agazdelor care a dominat clar la toate capitolele.

Din păcate nu a reușit să înscrie. Paraschiv în două rânduri din poziție clară a tras aiurea, nou intratul Ludușan a avut și el o ocazie rarisimă, iar Vasile Pop a complicat mereu lucrurile.

Deși au beneficiat de o netă superioritate, luceferii au fost nevoiți să se mulțumească cu doar un punct, în condițiile în care ineficacitatea în fața porții te costă.

„A fost un meci dificil. Ştiam că Luceafărul joacă foarte bine pe teren propriu, iar noi am fost nevoiţi să jucăm vreo 60 de minute în inferioritate. Jucătorii mei au fost nişte eroi. Nu am înţeles nici programarea meciului, noi am jucat marţi seara cu Petrolul, după care am avut o deplasare lungă până aici. Ce au vrut televiziunile oare? Până la urmă a fost un rezultat echitabil, arbitrul a greşit în ambele părţi”, a spus Opriţa.

Lupuţ: ”Rezultatul e nedrept. Clar, trebuia să câştigăm”

„Consider că rezultatul este nedrept după situaţiile şi ocaziile pe care le-am avut. Clar, trebuia să câştigăm, dar acesta este fotbalul, puteam să şi pierdem. Am fost conduşi cu 2-1, după ce am luat ambele goluri foarte uşor, ceea ce mă nemulţumeşte total, mai ales la fundaşii laterali, unde am fost foarte slabi. Am reuşit să revenim de fiecare dată, echipa are potenţial şi mă bucur totuşi că de patru etape nu suntem învinşi. Consider că am avut un penalty clar, la Dulca, pe care nu l-a dat, dar astea sunt deciziile arbitrilor, nu pot să mă leg eu de ele acum”, a declarat, după joc, antrenorul gazdelor, Cristian Lupuţ.

Bg. Moga – Prejmerean, Oros (cpt.), Yabre, Moihedja (Al. Băican 79′) – C-tin. Roşu, Lu Yuefeng (Ciul 29′), Preoteasa (Luduşan 75′), Al. Dulca – Vas. Pop, G. Paraschiv.
Antrenor: Cristian Lupuţ

Fl. Croitoru – Ct. Alexe, Beţa, Burnea, Ed. Stoica (cpt.) – Traşcu, Rob. Boboc (C. Năstăsie 79′), M. Şerban, Măzărache (Rădescu 57′) – Hergheligiu, Alin Călin (R. Lazăr 46′)
Antrenor: Daniel Opriţa
Eliminat: Dean Beţa 39′ (eliminat direct)

 

About Author