Categories Alte sporturi

Bazine didactice de inot la Beius si Salonta

bazinConducerea Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor (ADD) a semnat, miercuri 24 aprilie, contractele de finanțare a proiectelor tehnice pentru bazinele didactice de înot din Salonta și Beiuș.

Potrivit conducerii ADD Bihor, pentru întocmire proiect tehnic (PT) s-au depus 12 oferte, câte 6 pentru fiecare obiectiv. Firma câștigătoare, Proexco SRL, va avea la dispoziție 60 de zile pentru realizarea proiectului.

„Noi am mai participat la licitații. Unele dintre proiectele noastre sunt în execuție. A fost o provocare pentru că acest concept, bazine de înot cu caracter educațional, reprezintă o noutate. Este indiscutabil un concept benefic. Noi, cel puțin, ne-am bucurat că avem posibilitatea să participăm la întocmirea proiectului, inclusiv la implementarea acestuia”, a spus ing. Eugen Moca, reprezentantul Proexco SRL.

Urmează Ștei, Valea lui Mihai și Marghita

Valoarea unui contract de realizare PT este 68.480 lei + TVA lei. „După ce va fi depus proiectul tehnic pentru Salonta și Beiuș vom face o scurtă analiză a documentelor, și vom încerca să publicăm cât mai repede pe SICAP licitația pentru execuție lucrări. Termenul de realizare a lucrărilor va fi 12 luni”, a precizat Vitályos Barna, directorul ADD Bihor. Acesta a spus că săptămâna viitoare se va semna contractul de finanțare pentru execuție lucrări bazinul didactic de înot Ștei, iar după 15 mai, se vor parafa contractele pentru execuția investițiilor din Valea lui Mihai și Marghita.

„La Nucet și Săcueni, lucrările înaintează în ritm alert, iar investiția prinde contur. Constructorul a profitat de vremea bună și luicrările sunt în grafic”, a precizat Andrei Octavian Caciora, director executiv al Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor.

About Author