Categories Fotbal

Bucurestiul inspectat pe toate planurile pentru Euro 2020

frfO delegație a UEFA a fost la București pentru a constata în ce măsură proiectele de pregătire a EURO 2020 sunt în grafic. Din partea forului european au fost prezenți manageri ale diferitelor departamente care se ocupă cu implementarea EURO 2020 în cele 12 orașe gazdă: Sharon Burkhalter-Lau (Director of Operations), Andreas Schär (Head of Venue Operations), Guillaume Poisson (Head of Host Country Projects), Philippe Margraff (Head of Revenue Operations), Catalina Navarro (Head of Events), Christopher Gibbons (Head of Events Operations), Daniel Marion (Chief of ICT), David Farrelly (Head of EURO 2020 Communications) și Katharina Scheel (Planning & Project Coordination Expert). Gazde le-au fost pe parcursul vizitei reprezentanți ai Federației Române de Fotbal, Primăriei Capitalei și Guvernului României.

Pentru această fază, UEFA a fost interesată de stadiul pregătirilor la Arena Națională și a mai vizitat locațiile pentru Fan Zone și facilitățile de la ROMEXPO unde va avea loc tragerea la sorți pentru Turneul Final din 30 noiembrie 2019.

În privința Arenei Naționale, unde se vor desfășura patru meciuri la EURO 2020, UEFA a evaluat că pregătirile sunt încheiate în proporție de 85% și s-a stabilit un calendar strict pentru restul lucrărilor necesare. Stadionul va trebui să fie complet pregătit până la finele acestui an, iar din luna mai 2020 va intra sub managementul UEFA.

Delegația UEFA a vizitat Piața Constituției pentru a localiza zona de ”public viewing” a meciurilor și Bulevardul Unirii, unde se va deschide un Football Village, pe parcursul celor 30 de zile ale EURO 2020. Planurile de amenajare sunt în curs de proiectare.

La finalul vizitei, delegația UEFA a vizitat Pavilionul Central de la ROMEXPO și a apreciat că oferă un spațiu generos pentru tragerea la sorți a Turneului Final. Există convingerea că spectacolul desfășurat acolo va fi unul cu totul special față de alte evenimente precedente. Caracterul deosebit este legat și de faptul că EURO 2020 este o ediție aniversară – 60 de ani de la primul campionat european de fotbal. O echipă tehnică a UEFA este deja la ROMEXPO și proiectează scenotehnica și decorarea necesare evenimentului.

UEFA a constatat că pregătirile de la București pentru organizarea EURO 2020 sunt în graficul stabilit.

About Author