Categories Baschet

Campioana se impune pe terenul rivalei din Cluj si ajunge in finala!!!

oradeaRar mi-a fost dat să trăiesc la o asemenea intensitate un meci de baschet în ultimul timp. Prezent în cea mai modernă sală de sport din România, și anume BT Arena, din Cluj-Napoca, am fost din nou martorul unei pagini frumoase a istoriei CSM-ului. O pagină care se scrie în continjuare cu efort, dăruire și multă ambiție.

Campioana României la baschet masculin a reușit o calificare de senzație în finala Final Four-ului Cupei României asta după ce a învins chiar pe propriul teren, marea ribală U BT din localitate.

Optimism debordant înainte de meci în tabăra gazdelor, șicanele obișnuite ale uui astfel de meci nu i-au impiedicat pe ai noștrii să câștige un meci extrem de tensionat. Nu puteai nici să vorbești sau să schimbi două vorbe cu Cristian Achim înainte de meci. Era extrem, extrem de tensionat, iar importanța meciului și-a spus cuvântul. Oradea a controlat partida în cea mai mare parte a ei, cu mențiunea că au avut și +12 pe tabelă, chiar și în ultimul sfert.

Clujenii au jucat extrem de modest, Dykes a fost cel care a tras echipa după el, dar a fost mult prea puțin. Bihorenii au arătat multă tărie de caratcer, au muncit toți la unisong, iar rezultatul s-a văzut, o VICTORIE care o aduce mult, mult mai aproape de trofeu. O Cupă a României pe care o pot câștiga.

Ultimul sfert și cel mai disputat a făcut ca mulți dintre spectatori să nu mai spere. Campioana a fost mai mereu în centrul atenției printr-o prestație extrem de solidă. Carter, după ce a ratat două libere într-un moment extrem de prielnic, a fost cel care a marcat punctele decisive.

Torok orădeanul de la Cluj, a fost blocat lejer la trei puncte, iar pe final, Dykes a scăpat pur și simplu mingea din mână.

O altă lecție deschisă predată de Achim lui Silvășan, mult prea mic pentru pretenții atât de mari. Personal nu mă interesează ce se întâmplă în tabăra adversă, și nici nu le dau nimănui idei, vreau doar să remarc spiritul de competiție și mobilizarea generală de la Șerban, la Barnette lăsat în afara lotului pentru, repet, o nouă pagină frumosă a sportului bihorean.

BC CSU Sibiu şi CSM CSU Oradea se vor înfrunta, joi, de la ora 19:19, în finala Cupei României la baschet masculin, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, gazda turneului Final Four al competiţiei.

CSM CSU Oradea, campioana en titre, a învins-o miercuri pe U-Banca Transilvania Cluj, deţinătoarea trofeului, în a doua semifinală, chiar în Polivalenta clujeană, cu scorul de 70-66 (12-15, 22-13, 12-13, 24-25).

”U”, care a învins-o în finala de anul trecut pe CSM CSU Oradea cu 64-61, a început mai bine partida şi după primul sfert conducea cu 15-12. Orădenii au revenit şi la jumătatea confruntării aveau un avans de şase puncte, 34-28. Echipa de pe Crişul Repede avea cinci puncte în plus cu zece minute înainte de final, 46-41. Când mai erau patru minute de joc, CSM CSU Oradea avea zece puncte avans pe tabelă, 65-55, dar clujenii s-au apropiat la două puncte, cu 16 secunde rămase de joc, 68-66. Giordan Watson, fost jucător la ”U” a transformat două libere şi a asigurat victoria echipei oaspete.

De la învingători s-au remarcat Kristopher Jameil Richard, cu 14 puncte, Nikola Markovic, 13 p, 7 recuperări, şi Marc Antonio Carter, 10 p, 4 rec. Cel mai bun de la ”U” a fost americanul Kyndall Dykes, cu 25 p, 4 rec.

În prima semifinală, BC CSU Sibiu, campioana sezonului regulat, a dispus de Dinamo Ştiinţa Bucureşti cu 82-78 (21-17, 22-16, 19-21, 20-24).

About Author