Categories Baschet

”Leii rosii” la mare, mare inaltime!!!

rsz_bacsCristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei din semifinalele Cupei României la baschet masculin – ediția 2018/19. Roș-albaștrii au învins U-BT Cluj-Napoca, scor 70-66.

“A fost un meci exact cum l-am anticipat. Fizic, tensionat, între două echipe care se cunosc deja foarte bine. Cum am spus înainte de meci, echipa care va avea mintea mai limpede va câștiga. Presiunea a apăsat pe umerii echipei gazdă. Știu foarte bine acest sentiment. Am trecut și noi prin asta. În finala din urmă cu trei ani am ratat 14 aruncări libere, inclusiv cu jucători foarte buni la acest capitol.

La începutul meciului am simțit că noi suntem apăsați. Parca eram cu frâna de mână trasă. Din sfertul 2 presiunea s-a mutat pe echipa din Cluj. Eu cred că dincolo de factorul psihologic ne-am apărat foarte bine.

Este esențial să ne focusăm pe meciul de mâine. După un astfel de meci există riscul de a ne pierde concentrarea, deoarece consumul emoțional este enorm în astfel de jocuri. Aceasta este treaba mea și voi face tot ce e posibil să-i facă să conștientizeze ce înseamnă meciul de mâine. Meciul cu Clujul este important, o victorie uriașă, dar una intermediară.

În finală ne așteaptă un oponent complet diferit. Cluj și Sibiu sunt două echipe pe care trebuie să le tratăm complet diferit. Sunt două echipe radical opuse ca stil de joc. Aș vrea să subliniez că jucăm finala cupei cu echipa care a terminat sezonul regulat pe primul loc. Să nu uităm acest aspect.” O imensă, bulină roșie pentru galerie ”Leilor roșii” care fără nicio exagerare pe tot parcursul jocului au asigurat fondul sonor al meciului. S-au bucurat la final, joi vor merge din nou să susțină echipă iar sufletul lor a fost mereu lângă echipă, acest lucru fiind simțit și ca simplu spectator.

About Author

1 comment

virag says:

FELICITARI ECHIPEI!SA SIMTA SI CLUJENII GUSTUL INFRANGERII ATUNCI CIND DOARE MAI TARE!

Comments are closed.