Categories Fotbal

Liverpool adaugă un nou trofeu în bogata istorie

Liverpool a câștigat duminică Cupa Ligii, pe Wembley, învingând Chelsea cu 1-0, printr-un gol marcat în prelungiri de căpitanul Virgil van Dijk.

Olandezul Van Dijk s-a înălțat la un corner în minutul 118 și a marcat cu capul, Liverpool adjudecând astfel primul trofeu al sezonului în Anglia.

Cele două echipe au avut numeroase ocazii în primele 90 de minute și au avut goluri anulate după lungi verificări VAR. Reușita lui Raheem Sterling pentru Chelsea din prima repriză a fost anulată pentru că Nicolas Jackson era în offside la faza de construcție, în timp ce lovitura de cap a lui Van Dijk din repriza a doua a fost anulată pentru o infracțiune a lui Wataru Endo.

De asemenea, ambele echipe au nimerit bara, prin Cody Gakpo de la Liverpool în prima repriză și Conor Gallagher de la Chelsea în a doua.

Este a treia victorie în meciuri de cupă pentru Liverpool, sub conducerea lui Juergen Klopp, în fața lui Chelsea în ultimii doi ani, Reds câștigând Cupa Ligii și Cupa Angliei în 2022, după remize fără goluri și lovituri de departajare.

About Author