Categories Atletism

Nicolae Soare din nou campion national la 10 km

soareDuminică, 21 aprilie, a avut loc la București ediția 2019 a Campionatului Național de Alergare pe șosea 10 kilometri.
Competiția a fost organizată de către Asociatia Club Sportiv “Constantina Diță”, împreună cu Federația Română de Atletism și a fost rezervată seniorilor, tineretului și juniorilor 1, la masculin și feminin, individual și pe echipe.
Au participat, în total, 98 de sportivi de la cluburi din întreaga țară, iar la seniori individual s-au impus Roxana Bîrcă (CSA Steaua București) – la feminin și Nicolae Soare (CS Știința Bacău) – la masculin.
Dacă Roxana a terminat cursa cu timpul de 32:15.00, Nicolae Soare (foto) a trecut linia de la finish după 29:07.00 minute.
Campionatul Național de Alergare 10KM, a fost și cursă de selecție pentru constituirea lotului național, criteriul de selecție pentru Concursul Balcanic de 10 km Sosea și a fost o cursă care oferă posibilitatea căștigării punctelor în Word Ranking (fiind cursă oficială AIMS), ce reprezintă unul din criteriile de calificare la proba de 10.000m, în cadrul Campionatului Mondial de Atletism, Doha 2019.

Orădeanul Laviniu Chiș, legitimat la CSM Oradea și antrenat de Robert Olah a luat și el startul, având o evoluție destul de bună. Din păcate pentru el, o mică accidentare l-a făcut să abandoneze pentru a nu periclita situația din viitor, Laviniu Chiș fiind ultimul an de tineret, având ca obiectiv principal baremul pentru Campionatul European din luna august. Orădeanul va reveni acasă și se va antrena pe plan local, după care va luat startul în noi întreceri interne și internaționale.

De asemenea Hercuț Ștefan Eduard legitimat la CSU Oradea, CSM Oradea, antrenor Florin Indriea terminat cursa pe locul 11 cu timpul de 31:58.00.

About Author