Categories Alte sporturi

Valorile noastre trebuiesc apreciate si totodata premiate

trofeuEmoție, respect, pasiune, onoare!

Trei dintre membrii Comitetului Olimpic și Sportiv Român au primit azi din partea președintelui Mihai Covaliu, distincțiile de onoare ale mișcării olimpice și aplauze în picioare ale celor prezenți in Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice.
Ivan Patzaichin a primit ”Colanul de aur”, cea mai înaltă distincție a COSR. Cu 7 medalii olimpice ( 4 de aur și 3 de argint), cu 22 de medalii mondiale în palmares ( 9 de aur, 4 de argint și 9 de bronz), Cu lacrimi în ochi, Ivan a mulțumit pentru premiu.
Pierre de Hillerin a primt ”Trofeul COSR” pentru contribuția adusă în domeniul cercetării și inovației în domeniul performanței sportive. Membru al Comisiei Tehnice, Pierre de Hillerin a fost directorul Institutului Național de Cercetare Sportivă.
Arthur Hoffman a primit ”Trofeul COSR” pentru implicarea, știința și diplomația pe care le-a oferit în anii petrecuți la conducerea sportului românesc, la MTS sau COSR. Membru al Comisiei Tehnice, director onorific al Academiei Olimpice, Arthur Hoffman a fost director general MTS și secretar general adjunct COSR.

„Promovăm în şcoli ideea de a construi ambarcaţiuni, canotci şi de a vâsli. La vârsta mea e greu (n.r. – să mai fie antrenor), mai stau şi eu acasă, avem antrenori tineri care trebuie să continue această şcoală, pentru că kaiacul şi canoea au avut şcoală puternică, atâtea rezultate de-a lungul anilor şi cred că nu trebuie să uităm că avem o şcoală a noastră, românească. Trebuie să facem ceva să-i stimulăm pe copii să vâslească mai des, să nu le fie ruşine să vâslească”, a încheiat Patzaichin.

About Author