Categories Baschet

Campioana are nevoie de prelungiri pentru prima victorie. Richard imperial!!!

rsz_basÎn cursul după-amiezii de duminică 12 mai, CSM Oradea a disputat primul meci al semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin, în deplasare la Cluj-Napoca, pe terenul celor de la U BT. Campioana a avut nevoie de prelungiri pentru o victorie, extrem de importantă, 90-86 (21-21, 22-17, 20-20, 15-20, 12-8).

Gazdele, care au terminat sezonul regulat pe locul secund vor beneficia de avantajul terenului propriu, în cazul unui meci decisiv. Jocul a început în nota de echilibru, Richard a dus Oradea la +3 pe tabelă, gazdele au preluat conducerea după reușita lui Washburn.

T. Easley J se descurcă bine sub panoul advers, în timp ce Watson înscrie de la distanță. Tot acesta din urmă este faultat pe pătrundere, Clujul revine în atac, Washburn punctează ajungând la cota șase. Valeika de la semidistanță înscrie, Zekovic scutură și el plasa, Nicolescu sigur, singurel sub coș aruncă aiurea.

Pe final de sfert, Foulland înscrie iar scorul este egal.

Sfertul secund începe în nota de dominare a clujenilor, Torok de la distanță înscrie, la celălalt panou, Pasalic îl imită automat.Când Zekovic înscrie din nou, Mihai Silvășan solicită primul lui timp de odihnă. Zekovic este penalizat cu fault antisportiv, la Dykes. Markovic se descurcă foarte bine în terenul advers, Carter este faultat pe pătrundere, Oradea are patru lungimi avans. Dominarea oaspeților este aproape totală, Markovic scvutură plasa de la distanță. Carter aruncă și ratează, Washburn o face și el la celălalt panou.

Dykes reduce din diferență, Bobe ratează de la distanță. Carter prin sleam spectaculos, îl obligă pe Mihai Silvășan să solicite un nou timp de odihnă. Dykes trage echipa după el, Valeika pe sirenă înscrie. Watson punctează la fel și Dykes, iar Cristian Achim solicită timp de odihnă. Washburn mai pune două uncte în contul Clujului, la pauza mare tabela arăta 38-43.

Începe repriza a doua cu echipa oaspete în ofensivă, primii care înscriu sunt gazdele, Valeika pasează direct la adversar. Richard pe sirenă înscrie un coș extrem de important. Oradea la cea mai mare diferență, +11, Calnicenco reduce din diferență, la fel ca Dykes.

După coșul înscris de T Easley Jr, Cristian Achim solicită timp de odihnă. Richard cu mult tupeu, din nou înscrie pe o aruncare contestată. Dykes este de neoprit pentru clujeni, care rămân în meci numai datorită lui. Richard combină perfect cu Markovic care înscrie, bihorenii sunt mai lucizi. Organizatorii sunt mult mai eficienți în atac, Carter este exact la linia de libere. Din nou Carter aruncă, mingea iese din coș, fault asupra lui Nicolescu. Bobe punctează decisiv, Foulland ratează ultima aruncare.

+5 înainte de ultimele zece minute în favoarea campioanei. Clujul iroseste prima posesie, Markovic de la distanță scutură plasa. Carter din nou aruncăp, mingea pur și simplu iese din coș. Pasalic dă lovitura de grație, timp de odihnă solicitat de Cristian Silvășan.

58-69 arată tabela. 13 reușite din afara semicercului pentru roș-albaștrii. Roland Torok înscrie și el de la distanță, la celălalt panou, Richard este metronom. Washburn punctează pentru clujeni, Markovic îl căpăcește pe Dykes. Oradea menține un ritm bun, gazdele ridică nivelul apărării. Dorsey se duce până-n coș, arbitrii dau eronat fault contra lui  Washburn. Watson ratează combinația lui Valeika, Dykes înscrie cu toată opoziția adversă, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Campioana irosește un avantaj de zece lungimi avans, nu mai are inspirație în atac. Watson este exact la libere, Valeika este descalificat pentru cinci greșeli personale.

Washburn înscrie ambele libere, Zekovic grăbește aruncarea aiurea, posesia pentru Cluj, din nou eronat. Dorsey are o viteză în plus, U BT preia conducerea, 74-73.

Markovic profită de lipsa de reacție și înscrie, 76-74. Watson înscrie și el în relația unu la unu cu Calnicenco.

Gazdele merg pe mâna lui Washburn care restabilesc egalitatea. Timp de odihnă Oradea, mai sunt de jucat zece secunde.

Incredibil, Carter este penalizat pentru că au trecut cele cinci secunde pentru repunere.

Posesia revine Clujului. Mai sunt de jucat 4 secunde.

78-78, vom avea prelungiri. Markovic pune tripla, campioana trece în avantaj.

Dykes agățat de Richard, arbitrii nu acordă fault. Richard blocat de doi adversari, Calnicenco aruncă și ratează. Zekovic forțat aruncă și ratează. Dorsey înscrie pe pătrundere, Pasalic singur retază, Zekovic se apără perfect la Washburn.

Watson îl ridiculizează pe Dykes, acesta din urmă faultat la celălalt panou. Dykes ratează două libere, Watson pierde ușor posesia. Washburn prin sleam-dunk, reduce din diferență, 82-83. Markovic exact la linia de libere, 82-85. Dykes reduce din diferență de la linia de libere, Markovic, coș plus libera suplimentară, transformată. Dykes înscrie, timp de odihnă Oradea. Mai sunt de jucat 25 secunde, 86-88. Richard, Richard, Richard, unu la unu cu Kuti, marchează… 86-90. Mai sunt de jucat 4 secunde, Risic din două tentative ratează. VICTORIE mare pentru campioana României care începe serie cu drepotul.

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Dykes 29,Washburn 25 de la învinși, respectiv Markovic 21, Richard 16.

Marți 14 mai va avea loc partida secundă.

About Author