Categories Baschet

Victorie meritata pentru clujeni, care restabilesc egalitatea la general

rsz_basÎn cursul serii de marți 14 mai, U BT Cluj-Napoca și CSM U Oradea au disputat meciul secund în cadrul semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin. Campioana avea un avantaj de 1-0, jucându-se după sistemul cel mai bun din cinci jocuri. De astă dată, alb-negrii au obținut un succes mai mult decât meritat cu scorul de 92-82 (26-21, 22-23, 19-16, 25-22).

Gazdele au început mai bine meciul, conducând cu 5-0. Watson de unu singur duce Oradea în avantaj cu două triple, Dykes egalează situația. Mihamed transformă doar o liberă, la celălalt panou Valeika face diferența.

Carter talonat de un adversar ratează, Dorsey pe sirenă scutură plasa de la distanță. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Watson este exact la linia de libere, îngrijorător este faptul că doar el și Valeika au marcat pentru echipa campioană. Mohamed profită de la distanță și înscrie. Calniceco eficient înscrie și el, clujenii la trei posesii în față. Pasalic pe sirenă cu om pe el, scutură plasa, 100% procentaj de la distanță pentru bihoreni. Mohamend este și el în zi de șut, aruncă și înscrie, Pasalic ajunge ușor la linia de libere, după primele zece minute scor 26-21.

Zekovic înscrie primul, Kuti o face și el, Foulland înscrie din nou. Cristian Silvănan este penalizat cu greșelă tehnică, Mohamed duce echipa gazdă la o diferență din două cifre.

Mohamend face diferența, fiind faultat și beneficiind de o liberă, Nicolescu faultează total aiurea. Oradea nu ami are șluciditatea necesară, Clujul domină practic meciul. Foulland este penalizat cu fault antisportiv, Valeika transformă doar o liberă, Watson pătrunde și înscrie. Markovic se descurcă foarte bine sub panoul advers, Watson aruncă și-l obșligă pe Cristian Silvășan să solicite un nou timp de odihnă. Scorul se strânge, Mohamed înscrie doar o liberă. Valeika cu multă ușurință înscrie,  Washburn, finalizează spectaculos. În replică, Watson pentru Richard cu spatele la inel, pune mingea-n coș, plus o liberă suplimentară tranformată.

Așadar la pauza mare, 48-44.

Foulland este primul marcator al reprizei a doua, Richard dă replica. Pasalic liber, ratează, Rasic scutură plasa. 53-46. Watson, 7/7 de la mare distanță în formă mare, clujenii domină lupta sub panoul orădean. Achim nu are soluții, iar gazdele mențin un ritm bun. Pasalic imperial, marchează tripla, din nou Oradea vine la doar două posesii în spatele clujenilor. Rasic din zero grade mărește diferența, Valeika se duce până-n coș. Washburn înscrie și beneficiază de o liberă suplimentară ratată, tot acesta punctează pentru o digferență de șapte lungimi pentru clujeni.

Mai sunt de jucat zece minute, Carter perfect de la distanță, replica vine pe mâna lui Washburn. Calniceco păcălește apărarea orădenilor, care suferă. Este cea mai slabă prestție în apărare pentru roș-albaștrii din ultima perioadă. Nu au nicio șansă să câștige. Au primit 72 puncte în 32 minute!!!

Achim încearcă să mai corecteze câte ceva din mers. Arbitrii dau un fault ciudat, Zekovic descalificat pentru cinci greșeli personale. Washburn pur și simplu este de neoprit sub panoul bihorenilor, care suferă ăîn defensivă. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Markovic cu doar două puncte în acest joc, ratează ambele libere, Watson de unul singur înscrie.

Calnicenco cu mult curaj aruncă și înscrie, Carter înscrie și el. După coșul lui Nicolescu, Cristian Silvășan solicită un nou timp de odihnă. Valeika este din nou ”vârf de lance”, Fometescu și Țibîrnă primesc și ei mai bine de un minut în acest joc, Watson de la distanță înscrie, timp de odihnă al gazdelor.

Carter încearcă de unul singur și ratează, Mohamed etse ultimul marcator al întâlnirii.

Cei mai buni marcatori ai meciului au fost Mohamed 21 puncte, Washburn 19, de la învingători, respectiv Watson 27, Valeika 21.

Sâmbătă ora 19,30 în Arena Antonio Alexe va avea loc meciul cu numărul trei. 

About Author