Categories Tenis

Simona Halep, evolutie incurajatoare la debutul pe zgura de la Paris

PARIS, FRANCE - MAY 28: Simona Halep of Romania during her ladies singles first round match against Ajla Tomljanovic of Australia during Day three of the 2019 French Open at Roland Garros on May 28, 2019 in Paris, France. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Simona Halep (nr. 3 WTA) a început cursa de apărare a trofeului de la Roland Garros marți 28 mai cu un duel împotriva australiencei Ajla Tomljanovic (47 WTA), jucătoare pe care a învins-o în singura întâlnire directă de până acum. Partida s-a desfășurat pe arena Philippe Chatrier.

Singura întâlnire de până acum dintre Halep și Tomljanovic a avut loc anul trecut, în turul doi al turneului de la Cincinnati.

Românca s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-3 după o partidă perturbată de ploaie. Și de astă dată, Simona Halep a fost mai bună ca adversara ei, reușind în cele din urmă sîă se impună cu scorul de 6-2, 3-6, 6-0. Meciul a început în nota de dominare a româncei care a impus ritmul prin lovituri bine plasate.

A urmat o cădere sau mai bine spus o revenire miraculoasă a adversarei care s-a autodepășit și a reușit să-și adjudece setul secund. În decisiv pe teren a existat o singură jucătoare, Simona spulberându-și pur și simplu adversara până la 5-0. Tomljanovic a reușit break-ul, iar ca răspuns Simona a reacționat imediatimediat și s-a impus cu 6-1.

About Author