Categories Baschet

La o singura victorie de al doilea titlul national consecutiv

sibiuÎn cursul serii de miercuri 29 mai, cele două finaliste ale Ligii Naționale de baschet masculin, CSU Sibiu și CSM U Oradea. După primul meci, bihotreanăă erau în avantaj la general, 1-0. Și de astă dată, Pasalic & Co. au făcut un meciaproape perfect în special pe final, când au profitat la maximum de căderea galbenilor, reușind un nou succes, scor 64-62 (18-16, 16-16, 12-19, 18-11).

Este o șansă enomă pentru roș-albaștrii de a deveni dinnou campioni naționali, duminică 2 iunie la Oradea când va avea loc meciul al treilea. E nevoie de un succes pentru un nou sezon de excepție.
Disputa a început în nota de dominare a sibienilor care au aruncat bine de afară, Pratt și Tamulis ducând scorul la 6-0. Oradea revine în meci pe mâna lui Zekovic și Markovic, jocul se echilibrează. Oaspeții trec în avantaj de cinci lungimi, Pratt este cel care dă semnalul revenirii. Carter pe ultimele secunde de joc, înscrie și are avantal după primele zece minute.

Carter este primul marcator al sfertului secund, Philmore în două rânduri înscrie și el. Pratt continuă să înscrie constant, schimbări în ambele echipe, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Pasalic de la distanță înscrie, semerge cap la cap, echilibrul este constant.

Zekovic este faultat pe aruncare, ajunge la linia de libere iar în apărare îl căpăcește pe Tamulis. Watson aruncă de la distanță și restabilește egalitate 40-40, Cooper ajunge la linia de libere, Tohătan aruncă de la distanță și înscrie. Campioana are probleme cu greșelile personale, Markovic înscrie doar o liberă, schimbări în ambele tabere. Tohătan într-o formă bună, înscrie, replica vine pe mâna lui Markovic din zero grade, Falker pe urmărire scutură plasa. Sibiul se apără mult mai exact, turnover al bihorenilor, al optulea.

Cu zece minute înainte de finalul jocului, organizatorii au cinci lungimi avans 51-46. Cooper este penalizat cu greșeală antisportivă, Markovic ratează prima liberă, și pe a doua…

Incredibil, nouă libere ratate de campioană, mult prea mult pentru un astfel de meci.

Bobe Nicolescu este la cea mai slabă prestație din acest sezon, incredibil într-un astfel de meci, Cooper finalizează, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Richard de la distanță înscrie un coș extrem de important, în replică Tamulis înscrie și el. Carter finalizează din acțiune, Zekovic are patru greșeli personale. Markovic îl domină pe Philmore, Watson este mereu omul potrivit prntru Oradea.

Tohătan aruncă aiurea, Markovic căpăcit spectaculos de Cooper, Watson înscrie, roș-albaștrii vin la un punct în spatele Sibiului, timp de odihnă solicitat de Dan Fleșeriu. Ultimele patru minute, Richard sleam-dunk, +1 pentru bihoreni. Arbitrii dau mingea greșit gazdelor, se arată dreptatea, Watson finalizează nemaipomenit. 56-59 arată tabela. Watson căpăcit de Hardy, Carter penalizat ușor cu greșeală personală, din nou Watson înscrie.

Baschetbaliștii din muncipiul de pe Crișul Repede, impun ritmul jocului schimbări în ambele tabere, 58-61.

Tohătan este penalizat cu fault ofensiv, timp de odihnă solicitat de campioană. Mai sunt de jucat 32 secunde, Richard înscrie doar o liberă, Hardy înscrie, Watson faultat imediat.

60-62, doar o liberă pentru Watson, două libere Tamulis.

Șapte secunde de joc, încrie prima, și pe a doua. 62-63. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Nicolescu repune pentru Richard, care ajunge la linia de libere din nou. Însrie prima și o ratează pe a doua, recuperează tot orădenii, două libere Nicolescu. Ratezază prima, și intenționat pe a doua.

Pratt aruncă și ratează, VICTORIE, VICTORIE, …. VICTORIE. Campioana își arată din nou superioritatea în fața unei echipa care este depășită mereu pe final, de un adversar de întrecere mult mai inteligent.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Watson 18 puncte, Markovic 13 pentru învingători, respectiv Tamulis 11, Hardy 10.

About Author