Categories Polo

Campioana trece lejer de CSM Oradea si castiga un nou titlu!!!

polo (1)În cursul serii de vineri 24 mai, în Bazinul Olimpic din Oradea a avut loc meciul trei al finali Superligii Naționale de polo pe apă masculin.

S-au întâlnit echipa CSM Oradea și Steaua București, în condițiile în care bucureștenii conduceau cu scorul de 2-0 la general. Așadar în cazul unei victorii, formația antrenată de Andrei Josef aveau să câștige cel de-al patrulea titlul consecutiv.

În cele din urmă, acest lucru s-a și întâmplat, poloiștii din capitală reușind o victorie cu scorul de 7-4 (2-2, 2-1, 2-1, 1-0). Bihorenii au început perfect meciul, reușind deschiderea scorului în secunda 14.

După doar 40 de secunde au beneficiat de o lovitură de la cinci metri ratată din păcate de Guimaraes. Imediat după aceea, Steaua a trecut la cârma partidei, și au reușit să se impună după primele opt minute.

Au urmat alte opt minute în care valoarea superioară a celor din capitală era mult mai evidentă. Campioana en-titre, a continuat să-și impună ritmul, în timp ce orădenii au ratat mult prea mult. Popescu a fost descalificat direct cu cartonaș roșu pentru lovirea adversarului.

Au aruncat în bară, dar și cei din București de două ori. După pauză, datele problemei au stat cam la fel, jucătorii CSM-ului neavând forță și inspirație în fața porții adverse.

Țic și-a făcut din nou treaba, în ultimul sfert a mai apărat o lovitură de la cinci metri, iar în cele din urmă, Steaua a câștigat un nou titlul pe deplin meritat. După fluierul final, staff-ul și jucătorii au sărit în apă pentru a serba un nou titlu așa cum se obișnuiește la finele fiecărei relizări.

IMG_20190524_202916Din păcate, în timpul meciului o ploaie torențială s-a abătut asupra bazinului, care are mari probleme cu acoperișul, apar curgând în unele locuri aproape ca și afară în bazin (foto). Este o problemă pe care conducerea va fi obligată să o rezolve cât mai repede.

Medalia de bronz a sezonului 2018-2019 a revenit, tot vineri, echipei Corona Sportul Studenţesc, care a dus finala mică la 3-0 la general cu Dinamo Bucureşti (14-10, 9-4, 12-8).

În semifinale, scorul general a fost de 3-0 pentru finaliste, adică CSM Oradea cu Corona Sportul Studenţesc, iar Steaua Bucureşti cu Dinamo Bucureşti.

About Author