Categories Tenis

Mikki Buzarnescu profita de abandonul Juliei Georges si ajunge in turul trei

PARIS, FRANCE - JUNE 01:  Mihaela Buzarnescu of Romania plays a forehand during the ladies singles third round match against Elina Svitolina of Ukraine during day six of the 2018 French Open at Roland Garros on June 1, 2018 in Paris, France.  (Photo by Cameron Spencer/Getty Images)

Mihaela Buzărnescu (foto), locul 29 WTA, s-a calificat, joi 16 mai, în optimile de finală ale turneuluid categorie Premier 5 de la Roma. Românca a beneficiat de retragerea germanei Julia Goerges, locul 18 WTA, la scorul de 6-4, 3-6, 4-4, după două ore şi 35 de minute de joc.
Buzărnescu a jucat bine în primul set, pe care l-a căştigat cu 6-4, după ce a reuşit două break-uri, la 1-1 şi la 3-3, al doilea fiind un rebreak. Germana şi-a ridicat nivelul evoluţiei, a condus cu 4-0 în setul al doilea, pe care l-a închis cu 6-3 în cele din urmă.

Goerges a continuat evoluţia bună şi a avut 2-0 şi 3-1 în decisiv, după un break în ghemul de început. Buzărnescu a reuşit să egaleze la 3, dar şi-a pierdut imediat serviciul, după ce a condus cu 40-15.

În ghemul următor, la scorul de 4-3, 0-30 pentru Goerges, germana a cerut un time-out medical pentru o accidentare la coapsa dreaptă, meciul reluându-se după aproxiamtiv 15 minute. Julia Goerges a mai jucat două puncte, pierdute amândouă, apoi a abandonat.

Mihaela Buzărnescu este la al doilea meci consecutiv în care beneficiază de retragerea rivalei. În primul tur, ea a câştigat primul set cu scorul de 6-2 şi conducea cu 5-4 şi 15-0 în setul doi, moment în care letona Jelena Ostapenko a abandonat.

În faza următoare, Buzărnescu va evolua, tot joi, cu liderul WTA, japoneza Naomi Osaka. În cazul în care va ajunge în sferturi, Osaka îşi va păstra locul I WTA cel puţin până la Roland Garros. Dacă va pierde meciul cu Buzărnescu, japoneza poate fi întrecută se Simona Halep, locul 2 WTA, cu condiţia ca românca să câştige turneul de la Roma.

Calificarea în optimi este recompensată la Roma cu un premiu de 29.866 de euro şi cu 105 puncte WTA.

About Author