Categories Fotbal

O parte din valorile fotbalului bihorean, reunite la un turneu de old-boys

garcasZi superbă sâmbătă în fotbalul amintirilor, sau mai bine spus pentru cei din fotbalul bihorean care în urmă cu ani de zile scriau pagini frumoase ale fotbalului local.

Și unde putea să aibă loc un astfel de eveniment, decât în locația de care ne leagă cele mai multe amintiri frumoase ale fotbalului bihorean.

În cursul zilei de sâmbătă 25 mai, pe Stadionul Municipal din Oradea, a avut loc prima ediție a Cupei Old Boys la fotbal.
Întrecerea, una internațională a fost organizată de Asociația Old Boys Oradea în colaborarea cu CSM Oradea, și s-a adresat foștilor jucători trecuți de prima tinerețe.
La start și-au anunțat prezența șapte echipe și anume Old Boys Oradea Martechim Oradea, Olimpia Salonta, Diego Sky Salonta, Crișul Aleșd, DRSE Derecske și SE Berettyóújfalu. Din păcate cei din Tileagd nu au mai reușit să alinieze o echipă iar Old Boys Oradea a jucat cu două echipe.

fotAu fost alcătuite două grupe a câte patru formații, jucându-se după sistemul fiecare cu fiecare. Meciurile s-au jucat pe lățimea terenului 6+1, durata unui meci fiind de 20 minute. După terminarea meciurilor din grupă, fără clasament s-au schimbat echipele între ele, jucând din nou.
Toate echipele au fost premiate cu diplome și cupe, asigurate cu ajutorul celor de la Asociația Județeană de Fotbal Bihor și Direcția Judetană pentru Sport și Tineret Bihor.
Fiecare manager a primit o plachetă, fiecare jucător o medalie, iar unii dintre foștii fotbaliști ai formației FC Bihor un premiu special. Aceștia au fost Kulcear Sandor, Ovidiu Lazăr, Alexamdru Kiss sau Liviu Condre, de la CSM Olimpia Salonta pentru întreaga activitate. De asemenea Stelian Farcău, Claudiu Mutu, Adrian Panc, Sergiu Nicoară sau Adrian Iaz au primit și ei unele premii speciale. Mihai Negrea a fost remarcat pentru cel mai vechi participant, el având 66 ani. De asemenea jucătorii maghiari nu au fost uitați nici ei, mergând în țara vecină și prietenă cu trofee în semn de respect pentru prezența lor.

atacÎn calitate de invitat de onoare s-a aflat Ioan Zare, fostul internațional orădean prezent cu echipa națională la Campionatul European din Franța 1984.
El a jucat atunci 45 de minute contra Republicii Federale Germania, Nelu Zare urmând a fi premiat la 35 de ani de la acea minunată performanță.
Ioan Zare a fost premiat din partea CSM Oradea de Florin Fărcaș cu o plachetă deosebită în semn de merite deosebite aduse fotbalului bihorean. Nelu cum îl știu apropiații, este ultimul jucător orădean convocat la echipa națională de la FC Bihor.

Așa cum se obișnuiește după turneu, toți cei implicați în reușita totală a evenimentului au fost invitați la o masă specială în care s-au depănat amintiri din perioada prolifică a fotbalului bihorean.

About Author