Categories Baschet

Scurt circuit!!! Campioana amana verdictul final, dupa o prestatie mai putin convingatoare

atacDin păcate, nu a fost să fie sărbătoare duminică seara la Oradea. Campioana juca meciul trei al finalei Ligii Naționale de baschet masculin, la avantajul scorului de 2-0 cu CSU Sibiu.

Din păcate, CSM U Oradea a dezamăgit și a cedat total neașteptat cu scorul de 64-71 (14-16, 14-15, 16-16, 20-24) în urma unei pretații extrem de modeste în ambele tabere. Dacă sibienii jucau ultima șansă la a mai spera să împingă finala în meciul patru, întrebarea tuturor este ce s-a întâmplat cu Oradea.

Dintr-o echipă extrem de redutabilă a devenit în doar câteva zile o echipă total neașteptată, de nerecunoscut iar acest aspect poate de mult de gândit. Disputa a început într-o notă a echilibrului, ambele echipe având probleme pe faza de atac, orădenii ajungând foarte dificil la finalizare în timp ce oaspeții au ratat din poziție de singur cu inelul.

Pratt înscrie primul, Richard pentru Oradea, Philmore duce din nou Sibiul în avantaj, iar Hardy își face simțită prezența. Încă din primele minute, organizatorii arată că omogenitatea nu mai funcționează la fel. Apar primele schimbări, Tohătam pătrunde și pune mingea-n coș. Din nou ca și în precedentele partide, orădenii au probeme cu recuperările defensive.

Disputa este una extrem de modestă, rezultatul este unul de juniori, Gavriloaia cu mult curaj aruncă și scutură plasa. Sibiul prinde curaj, Hardy își duce echipa la +10 cea mai mare diferență din meci. Campioana supraviețuiește doar din geniul lui Watson sau Richard, jucători care atunci când sunt blocați, echipa are de suferit. Markovic ratează singur cu panoul, presiunea victoriei și a unui nou titlul punându-și amprenta asupra evoluției jucătorilor locali.

Roș-albaștrii revin în meci datorită pătrundeilor individuale ale lui Watson, iar Dan Fleșeriu, solicită timp de odihnă.

Pe final de sfert, Vaielka înscrie doar o tentativă de la linia de libere. Îngrijorare pe chipul tuturor spectatorilor extrem de optimiști înainte de joc. Ce s-a întâmplat cu echipa, ce a făcut Achim cu ei în cinci zile, unde sunt Pasalic sau Nicolescu… Markovic este primul marcator al părții a doua, Zekovic își duce echipa în atantaj, Pratt ajunge lejer la linia de libere.

În continuare jocul gazdelor suferă, rotația nu funcționează normal, iar aruncările de afară lipsesc. De partea cealaltă jucătorii îmbrăcați în galben-albastru plătesc tribut ratărilor de la linia de libere. Se merge practic la egalitate, Oradea are de recuperat doar o posesie. Jucătorii cu talie fac diferența, Cooper sau Falker ajung mereu în poziție de aruncare în timp ce jucătorii gazdelor au probleme cu faulturile.

Începe ultimul sfert, Watson și Carter sunt primii marcatori, Mirel Dragoste cu mult curaj scutură plasa de la distanță. Hardy punctează încă o dată, răspunsul vine pe mâna lui Richard din zero grade. tensiunea crește, Sibiul arată parcă mai bine, dar nici ei nu strălucesc în fața unei echipe aflate într-o zi slabă.

Watson își aduce echipa în spate la doua păsesii, Tohătan cu mult tupeu aruncă și înscrie. Momentul cheie al meciului a fost aruncarea lui Tamulis, de la mare distanță, scor 61-68, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Carter scutură plasa, iar Oradea începe să spere. Este mult prea târziu, Tohătan decisiv.

Așadar, Oradea conduce la general cu scorul de 2-1 iar marți, 4 iunie va avea loc jocul al patrulea iar în avantualitatea unei egalități atunci, joi va avea loc meicul decisiv la Sibiu. Cei mai buni marcatori ai meciului au fost 17 puncte, Richard 16, Sekoviz 13 de la învinși respectiv Hardy 16, Falker 13 de la învingători.

About Author