Categories Fotbal

Hellas Verona revine din nou in Serie A

veronaHellas Verona, echipă la care este legitimat românul Deian Boldor (24 de ani), a promovat, duminică, în Serie A, după ce a trecut în finala barajului de Cittadella, scor 3-2, la general.

Fără Boldor, împrumutat la divizionare secundă Foggia în acest sezon, Verona a încheiat pe locul 5 sezonul regulat din Serie B, iar în play-off le-a eliminat pe Perugia şi Pescara înainte să ajungă în finala dramatică cu Cittadella. După 0-2, în tur, pe terenul adversarei, Hellas a întors soarta calificării în manşa secundă.

Zaccagni a deschis scorul pentru Hellas, în minutul 27, iar Cittadella a rămas în 10 oameni, în minutul 62, după eliminarea lui Parodi. Di Carmine a făcut 2-0 cu 20 de minute înainte de final, iar oaspeţii au mai primit o lovitură în minutul 77, când Proia a văzut şi el cartonaşul roşu. Laribi a înscris ultimul gol, cu trei minute înainte de final, aducând bucuria pentru echipa condusă de Alfredo Aglietti.

Astfel, Verona revine în primul eşalon din Italia după o pauză de un sezon. Hellas se alătură nou-promovatelor Brescia şi Lecce, ele urmând să le ia locul lui Empoli, Frosinone şi Chievo în Serie A.

Deian Boldor a fost împrumutat la Foggia în acest sezon, unde a strâns doar cinci partide în acest sezon. Fundaşul central ar trebui să se întoarcă la Hellas Verona din sezonul următor, însă rămâne de văzut dacă va face parte din planurile antrenorului.

About Author