Categories Tenis

Un duel al titanilor in semifinale la Roland Garros

rafaRoger Federer l-a învins pe conaționalul său Stan Wawrinka, scor 7-6(4), 4-6, 7-6(5), 6-4, și s-a calificat în semifinalele Roland Garros, unde se va duela pentru un loc în ultimul act cu rivalul Rafael Nadal (foto). Aceasta va fi a 39-a confruntare dintre elvețian și iberic (Rafa conduce cu 23-15).

Roger și-a luat revanșa în fața prietenului său, după ce în 2015 (ultima ediție la care a participat elvețianul), Wawrinka l-a eliminat tot în sferturi (Stan avea să câștige trofeul). Finalul partidei s-a lăsat așteptat, după ce ploaia a intervenit la scorul de 3-3 în setul al patrulea (meciul a fost întrerupt timp de mai bine de o oră).

Setul secund a fost primul pierdut de Roger Federer la această ediție a Grand Slam-ului din Paris. Fedex i-a învins cu 3-0 pe Lorenzo Sonego, Oscar Otte, Casper Ruud și Leonardo Mayer.

Ultimul FEDAL datează din 2017, când Federer îl învingea pe rivalul său iberic în finala Masters-ului de la Shanghai, scor 6-4, 6-3. Cei doi nu s-au mai întâlnit de șase ani pe zgură, când Nadal cucerea trofeul de la Roma (6-1, 6-3).

About Author