Categories Tenis

A fost stabilit careul de asi Roland Garros feminin

asleyJucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty (foto), numărul opt mondial, s-a calificat, joi, în premieră în semifinalele turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a trecut cu 6-3, 7-5 de americanca Madison Keys (14 WTA).

Barty (23 ani), victorioasă în 69 de minute, va disputa a doua sa semifinală consecutivă de Mare Şlem după ce pe prima a bifat-o la Australian Open, la începutul anului.

Keys a reuşit 8 aşi, iar Barty 4, dar americanca a avut mai multe erori neforţate (26-17), diferenţa la winners fiind sensibil mai mică (19-16).

Keys a fost semifinalistă anul trecut la Paris şi a atins un sfert de finală pentru a cincea oară la ultimele sale şapte turnee de Mare Şlem. Scorul meciurilor directe era egal, 1-1, americanca fiind victorioasă în 2017 chiar la Paris, cu 6-3, 6-2, în timp ce australianca şi-a luat revanşa anul acesta în Fed Cup, cu 6-4, 6-1.

În penultimul act, Barty o va înfrunta pe tânăra americancă Amanda Anisimova (17 ani, 51 WTA), care a produs surpriza joi, prin victoria cu 6-2, 6-4 în faţa campioanei en titre, românca Simona Halep, calificându-se în prima semifinală de Mare Şlem din carieră.

Cealaltă semifinală le va opune, vineri, pe britanica Johanna Konta (26 WTA) şi pe cehoaica de 19 ani Marketa Vondrousova (38 WTA).

About Author