Categories Fotbal

Oradeanul Iabloszki Sebastian, cu Viitorul Ulmeni la promovare

atacAni de-a rândul, o serie de jucători importanți din Bihor au fost nevoiți să plece din Oradea pentru a se face remarcați, aici fiind buni de obicei cei aduși de afară de diferiți lingăi. O parte din bihoreni au reușit, o parte mai puțin din diferite motive.

Dar majoritatea dintre ei și-au lăsat amprenta în campionatele județelor vecine unde au activat.

Un exemplu de specilist în promovări este și orădeanul Iabloszki Sebastian. Fost junioar la LPS Bihorul Oradea, acesta a avut prima promovare la doar 17 ani atunci când Viitorul Oradea a promovat din Liga a 4-a în Liga a 3-a. Era junior al echipei cu minute mai puține. Viitorul a devenit satelitul celor de la FC Bihor, Sebi a rămas la echipă pentru ca după desființarea satelitului să ajungă în cele din urmă la Foresta Tileagd.

Campioni ai județului Bihor, forestierii regretatului Ghiță Mladin au jucat la barajul de promovare de la Alba Iulia cu gruparea din Curtici, fiind depășiți de aceștia din urmă. Un baraj ciudat la vremea respectivă.

A urmat o perioadă interesantă când de asta dată legitimat la Liberty Salonta, Iabloszki Sebastian a promovat în Liga a 3-a, dar în cele din urmă salontanii au jucat direct în Liga a 2-a.

Ajuns la o vârstă la care alții pun ghetele în cui, orădeanul nu s-a dat bătut revenind dion nou pe gazonul verde. După un periplu cam lung prin Italia, Iabloszki Sebastian a revenit în România iar pasiunea pentru fotbal a rămas la fel de mare.

Momentan este legitimat la campioana județului Maramureș și anume Viitorul Ulmeni unde îl are ca antrenor pe fostul coleg de facultate Petre Ilieș. Maramureșul va juca barajul cu reprezentanta județului Sălaj iar Iabloszki Sebastian își dorește o reușită a echipei și să prindă cât mai multe minute în această dublă.

About Author