Categories Alte sporturi

Nu renunta la lupta pe tatami veteranii oradeni

thumbnailTrei medalii de aur au câștigat judoka veterani orădeni la turneul care a reunit, sâmbătă, la Satu Mare, ca în fiecare an, concurenți din Ucraina, Ungaria, România și Slovacia plus, de această dată, grupuri mai mici de judoka veniți din Cehia, Olanda, Turcia și Republica Moldova plus români stabiliți în Belgia și Anglia.

Dealtfel, super-greul Lică Bogdan a recunoscut după concurs că a venit tocmai din Anglia pentru a-și măsura forțele cu orădeanul Aurel Gavriș, ca un test important în perspectiva Campionatelor Europene care se vor disputa luna viitoare la Palma de Mallorca, în Tenerife. Confruntarea dintre cei doi “micuți” de 130 – 140 kilograme de mușchi (după cum i-a botezat organizatorul Attila Pelcz), a fost meciul vedetă, care a atras imediat privirile tuturor spectatorilor și competitorilor din Sala “Ecaterina Both”. Abia au pășit pe tatami și paramedicii SMURD s-au ridicat automat în picioare nu doar pentru a vedea mai bine ci pentru a fi pregătiți, la o adică, pentru intervenție.

Încleștarea a dovedit și tehnică nu doar forță, Lică Bogdan reușind să opună rezistență la atacurile de uchi-mata ale lui Gavriș, cu prețul unui wazary reușit de orădean în primul minut al luptei. În a doua parte a meciului însă, concentrarea pe contrarea prizelor de uchi-mata l-a expus pe Lică Bogdan la o tehnică subtilă dar eficientă de secerare. Ipponul reușit de Gavriș a fost spectaculos iar imediat după finală cei doi sportivi și-au urat reciproc succes la Europene.

Oradea a avut la Satu Mare un reprezentant de valoare și la polul opus al categoriilor de greutate, prin mereu-sprintenul Laci Petras (66 kg), un exemplu de sportivitate și spirit tânăr la vârstă înaintată. Aceasta și-a învins toți adversarii din cadrul categoriei de vârstă M7, disputând în plus și un meci foarte strâns, decis la shido, cu un olandez net mai tânăr.

A treia medalie de aur pentru Oradea și-a adjudecat-o, după o finală echilibrată, Cristian Horgoș (73 kg), care s-a impus cu greu în fața unui antrenor de judo din Niregyhaza, clar mai tehnic dar mai ușor cu câteva kilograme.

În final, bilanțul clubului Phoenix Oradea a fost unul de natură de sublinieze atât abnegația sortivilor cât și contribuția antrenorilor sensei Aurel Pleș și Alexandru Chirilă.

Mai notăm că din echipa deplasată de Dinamo Brașov a făcut parte și proaspătul vicepreședinte al Federației Române de Judo, Lucian Barna (81 kg), concurent aflat în progres de la competiție la competiție. Acesta a și reînoit invitația la Campionatele Naționale de Veterani care vor vor avea loc în octombrie, la Poiana Brașov, acolo unde pentru Phoenix Oradea vor putea lupta și sportivi care nu s-au putut deplasa la Satu Mare din diferite motive.

About Author