Categories Baschet

EFORT MAXIM PENTRU UN NOU TITLU DE CAMPIOANA!!!

campioniCampionii, campionii, ole, ole, oleee s-a auzit din nou marți 4 iunie în Arena Antonio Alexe din Oradea. Secția de baschet masculin a CS Municipal Oradea a devenit pentru a doua oară consecutiv campioană națională, după o serie de patru jocuri cu CSU Sibiu. Așadar cu scorul general de 3-1, roș-albaștrii sunt noii și totodată vechii campioni ai țării.

Meciul pentru pentru că despre el este vorba a fost adjudecat la mare luptă de CSM U Oradea scor 75-66 (15-15, 15-12, 27-23, 18-16).

A fost o victorie în condiții absolut speciale, orădenii având nu mai puțin de trei jucători descalificați pentru cinci greșeli personale, Pasalic, Markovic și Valeika, iar rotația cu ceilalți jucători din lot nu funcționa aproape deloc.

Finalul a fost de-a dreptul dramatic, gazdele au gestionat perfect o situație cu zece lungimi avans, cu un timp de odihnă în plus, iar posesia aparținea alor noștrii.

Așa cum era de așteptat, prima repriză a fost una extrem de echilibrată, sibienii având din nou avantajul recuperărilor ofensive, în timp ce organizatorii au avut probleme cu aruncările de la distanță. Barnette i-a luat locul lui Carter în teren, iar aportul primului s-a dovedit în multe momente extrem de importantă.

Ce a urmat, arbitrii au dat unele mingi mult prea ușor echipei în roș-albastru, lucru ce l-a nemulțumit pe antrenorul sibienilor Dan Fleșeriu. Richard și Hardy au fost anihilați reciproc ceea de a făcut ca Watson să găsescă mereu soluțiile alternative.

După pauză, o dată cu trecerea timpului, tensiunea pe parchet a crescut și ea. Duelurile au fost extrem de tari, Oradea intrând repede în penalitate. Fault antisportiv prima dată la Falker, după aceea la Markovic aiurea.

Hardy se descurcă foarte bine în relația unu la unu, iar Sibiul începe să recupereze diferența. Din nefericire pentru ei, nu au puterea de a reintra în meci, tripla lui Pasalic pare decisivă. Minutele trec tot mai greu, rotația formației în galben-albastru este mult mai eficientă, în timp ce Achim își păstrează în teren același nucleu de jucători, dar puțin obosiți.

Duc fiecare atac la limită, iar nervii sibienilor cedează. Arbitrii în dorința de a păstra jocul în mâna flueră uneori prea mult iar pe final, Oradea are avantajul liberelor transformate.

Tamulis sau Philmore au aruncat de la distanță și a înscris, dar era deja prea târziu. Timpul trecerea în favoarea bihorenilor. Publicul din nou de nota 20, a urmărit ultimele minute în picioare, aplaudând orice reușită a gazdelor. Se aude sirena de final…

Explozie de bucurie, cele două echipe și bănci tehnice se salută, dar deja publicul sărbătorește.

Campionaii, campionii, ole, ole, oleeeeee. Horia Păun și Adrian Voinescu, președintele Federației Române de Baschet și respectiv directorul de competiții, efectuează pe parchet festivitatea de premiere. În semn de protest, probabil, Dan Fleșeriu cu fețița în brațe refuză medalia de vicecampion.

Un gest de neînțeles, la supărare.

Se pregătesc tunurile cu confetti, Nicușor Vașadi și Milan aduc șampania.

E momentul CSM-ului, Pasalic ridică pentru al doilea an consectiv trofeu de campion.

Un efort colectiv extraordinar din partea unui grup unit, format abia în partea a doua a campionatului. Șerban Sere președintele clubului, cu pumnii strânși mulțumește publicului, este udat de spropii de șampanie, iar sărbătoarea poate începe.

Oradea, Oradea… Oradea este din nou campioană!!! Sărbătoarea poate începe!!! Au arătat o putere de luptă deosebită și o dăruire ieșită din comun. Sunt atuurile principale ale unei echipe inteligente care nu lasa nimic la voia întâmplării.

About Author