Categories Fotbal

Lionel Messi, cel mai bine platit sportiv al planetei!!!

messArgentinianul Lionel Messi (foto) de la FC Barcelona a fost sportivul cel mai bine plătit din lume, în perioada iunie 2018-iunie 2019, potrivit Forbes.

Messi conduce în clasamentul anual publicat de revista americană cu venituri de 127 de milioane de dolari (112,5 milioane de euro), dintre care 92 de milioane de dolari reprezintă salarii şi prime, iar 35 de milioane din contracte de sponsorizare.

Jucătorul argentinian, care urcă în premieră pe primul loc, după ce anul trecut a fost al doilea după boxerul Floyd Mayweather, a fost urmat de alţi doi fotbalişti, portughezul Cristiano Ronaldo de la Juventus (109 milioane de dolari – 65/44 milioane) şi brazilianul Neymar de la PSG (105 milioane de dolari – 75/30 milioane).

Top 5 este completat de boxerul mexican Canelo Alvarez, cu 94 de milioane de dolari, şi de tenismenul elveţian Roger Federer, cu 93,4 milioane de dolari.

Deşi podiumul este ocupat numai de fotbalişti, în Top 100 sportivi plătiţi cel mai bine (care însumează venituri de patru miliarde de dolari, în creştere cu 5 la sută faţă de perioada precedentă) domină baschetbaliştii, în număr de 35. Urmează 19 jucători de fotbal american, 15 jucători de baseball şi 12 de „soccer”.

Jucătoarea de tenis Serena Williams revine în Top 100, cu 29,2 de milioane de dolari, dintre care premii de 4,2 milioane de dolari. Ea este singura sportivă din Top 100.

Americanii domină topul, cu 62 de sportivi, urmaţi de britanici, cu cinci, francezi şi spanioli, cu câte trei, brazilieni, canadieni, dominicani, germani, sârbi şi venezuelani, cu câte doi.

About Author