Categories Tenis

Rafa, Rafa, Rafael Naddaaalllllll!!!

rafaRafael Nadal (foto) a ajuns la al 12-lea titlu câştigat la turneul de Grand Slam Roland Garros. Jucătorul spaniol a încheiat în lacrimi finala jucată în faţa sportivului din Austria, Dominic Thiem, pe care l-a învins în patru seturi după trei ore şi patru minute de joc, scor 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.
”Îl felicit pe Dominic. Cred şi sper că va avea şansa să câştige un turneu de Grand Slam. Este un jucător foarte bun, are o pasiune pentru tenis. Îi felicit şi pe cei din echipa lui.

E ceva deosebit. Mi-e greu să explic. E un vis. Mi-aduc aminte când am jucat aici prima oară, în 2005, nu-mi imaginam că voi reuşi aşa ceva, să câştig turneul şi în 2019”, a spus Rafael Nadal, la interviu oferit pe teren, imediat după finală.

Rafael Nadal a început bine meciul, a câştigat primul set, dar Dominic Thiem a echilibrat scorul, iar setul doi i-a aparţinut austriacului. În următoarele două, jucătorul spaniol nu i-a mai dat nicio şansă adversarului său, s-a impus 6-1, 6-1, după 30 de minute, respectiv 49 de minute şi a câştigat din nou turneul de Grand Slam Roland Garros.

În urma acestei victorii, Rafael Nadal a ajuns la al 12 titlu la Roland Garros, record absolut pentru orice turneu (nimeni în istoria tenisului masculin nu s-a impus la aceeaşi competiţie de 12 ori).

În privinţa Grand Slamurilor, Nadal are deja un record. Niciun alt sportiv nu s-a impus de mai mult de opt ori la un turneu de Grand Slam.

About Author