Categories Fotbal

Spania este noua campioana europeana Under 21

spaniaReprezentativa Spaniei a câștigat Campionatul European Under 21, după ce s-a impus în marea finală, la Udine, scor 2-1, în fața Germaniei. Ibericii și-au luat astfel revanșa în fața nemților, care i-au învins în ultimul act al turneului din 2017.

Spania a egalat Italia la numărul de trofee câștigate la această competiție: cinci. Spaniolii au câștigat turneul în 1986, 1998, 2011, 2013 și 2017.
Ibericii au început mai tare partida și au deschis scorul încă din minutul 7. Fabian Ruiz a luat pe cont propriu o acțiune și l-a învins pe Nubel cu un șut în plasa laterală, de la 22 de metri. Același Fabian Ruiz l-a pus la încercare pe Nubel în minutul 69, portarul nemților a respins în față, iar Dani Olmo a fost pe fază și a trimis mingea în poartă cu o scăriță fină. Amiri a trimis un șut de la distanță în minutul 88, iar mingea a intrat în poartă după ce Jesus Vallejo a deviat-o peste portar cu capul.

Spania U21: Sivera – Aguirregabiria, Nunez, Vallejo, Junior – Roca, Ruiz (Merino ’78) – Olmo, Ceballos, Fornals (Mayoral ’72) – Oyarzabal (Soler ’55). Selecționer: Luis de la Fuente

Advertisement
Germania U21: Nubel – Klostermann, Tah, Baumgartl, Henrichs – Serdar (Neuhaus ’61), M. Eggestein (Nmecha ’78), Dahoud – Oztunali (Richter ’72), Waldschmidt, Amiri. Selecționer: Stefan Kuntz

About Author