Categories Fotbal

CSU Craiova, egal alb in Ungaria

handUniversitatea Craiova a terminat la egalitate cu echipa maghiară Honved Budapesta, 0-0, joi seara, pe stadionul ETO Park din Gyor, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa League la fotbal, scrie Agerpres.

Universitatea a obţinut un rezultat dătător de speranţe, după un meci în care niciuna dintre echipe nu a riscat prea mult.

Echipa din Bănie a avut prima ocazie, în min. 3, când Bărbuţ a şutat în plasa laterală.

În min. 17 a avut loc o ciocnire între Lovric şi Acka, în careul echipei craiovene, ambii jucători alegându-se cu râni la cap.

Honved a fost periculoasă în min. 26, dar Mateiu a blocat providenţial şutul lui Batik, pentru ca un minut mai târziu Pigliacelli să respingă lovitura de cap a lui Ngog, fază la care Bancu s-a ales cu capul spart.

Universitatea, care a avut o posesie net superioară în acest meci, a început bine partea secundă şi Vătăjelu a ratat de două ori: mai întâi a luftat în 6 metri, la centrarea lui Roman (51), iar apoi şutul său de la 18 metri a trecut pe lângă (58).

Bărbuţ a ratat şi el o ocazie mare (72), şutând slab în braţele portarului, la centrarea lui Roman.

Honved a riscat chiar mai puţin decât Universitatea şi a avut o singură situaţie notabilă în repriza a doua, prin Gazdag (80) al cărui şut a trecut prin faţa porţii.

Craiovenii puteau da lovitura în final, dar Kelic (90+3) a reluat peste poartă din 5 metri.

Manşa secundă va avea loc pe 1 august, la Craiova.

Universitatea Craiova, în cazul în care o va elimina pe Honved Budapesta, o va întâlni pe AEK Atena în turul al treilea preliminar, prima manşă fiind programată în Bănie, pe 8 august.

About Author