Categories Fotbal

Dezamagitor debutul campioanei noastre in preliminariile Champions League

astanaCFR Cluj a început cu stângul aventura europeană din noul sezon. Campioana României a pierdut, în turul I preliminar, în fața formației FC Astana (Kazakhstan), în deplasare, scor 1-0, și va avea o misiune dificilă la returul de săptămâna viitoare.

Ardelenii au avut prima mare ocazie prin Culio (’11), care a oprit cu pieptul o minge degajată și a tras puțin pe lângă poartă.

Evgeni Postnikov a înscris singurul gol al partidei disputate pe gazon sintetic, în Nur-Sultan. În minutul 68, acesta a împins în poartă mingea centrată din corner de Sigurjonsson, după ce Culio și Vinicius nu au reușit să respingă.

Advertisement
În minutul 81, Omrani a fost găsit în centrul careului de Mailat, însă atacantul clujenilor a ratat incredibil ținta. Rotariu a încercat un șut de la distanță în minutul 88, însă Arlauskis a fost pe fază.

Au evoluat echipele:

FC Astana: Eric – Rukavina, Postnikov, Simunovic, Beysebekov – Logvinenko – Tomasov (Janga ’58), Maevski, Sigurjonsson, Murtazayev (Mubele ’84) – Rotariu. Antrenor: Roman Krygorchuk

CFR Cluj : Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Bordeianu (Aurelio ’90), Hoban (Rondon ’76), Culio – Deac, Omrani, Păun (Mailat ’65). Antrenor: Dan Petrescu

Cartonaşe galbene: Postnikov ’90+5 / Camora ’85

Meciul a fost arbitrat de belgianul Lawrence Visser, ajutat de Thibaud Nijssen şi Jo de Weirdt. Rezervă a fost Kevin Van Damme.

Returul va avea loc pe 17 iulie, de la ora 21:00, pe arena din Cluj.

About Author