Categories Tenis

Invitatie la marele spectacol din tenis!!!

teniDoi dintre cei mai mari jucători de tenis din lume, Roger Federer, locul 3 ATP, și Rafael Nadal, locul 2 ATP, se înfruntă, vineri, în semfinalele turneului de la Wimbledon. Este prima întâlnire între cei doi pe iarbă după finala epică din 2008, considerat „cel mai mare meci din istoria tenisului”.
Vineri, după ora 17:00, după ce se va fi terminat prima semifinală masculină dintre Novak Djokovic şi Roberto Bautista-Agut, Roger Federer şi Rafael Nadal vor intra pe Terenul Central de la Wimbledon.
Semifinala de vineri dintre Roger Federer și Rafael Nadal marchează cea de-a 40-a confruntare între cei doi, spaniolul conducând scorul meciurilor directe cu 24-15, însă și prima reîntâlnire a celor doi mari tensimeni pe iarbă, după finala epică din 2008, care a durat patru ore și 48 de minute, și care a fost câștigată de Rafael Nadal cu scorul de 6-4, 6-4, 6-7(5), 6-7(8), 9-7. Spaniolul câștiga atunci primul său titlu la Wimbledon.
„Mă aștept să joc împotriva celui mai bun jucător din istoria tenisului pe această suprafață și știu că trebuie să joc cât mai bine, dacă vreau să am vreo șansă să joc în finală. Să joc împotriva lui Roger Federer este mereu ceva unic. Sunt foarte emoționat să joc din nou pe acest teren, după 11 ani. Înseamnă foarte mult pentru mine și, probabil, și pentru el”, a declarat Rafael Nadal.
Ambii jucători au fost în formă pe iarba londoneză. Federer a reușit 206 de lovituri câștigătoare, dar și 88 de erori neforțate în cele cinci meciuri de la ediția de anul acesta a turneului de la Wimbledon, iar victoria contra lui Kei Nishikori i-a adus cel de-al 100-lea meci câștigat la un turneu de Grand Slam, performanță unică în istoria tensiului.
Și Rafael Nadal a fost la fel de dominant. După ce a câștigat meciul din turul II cu Nick Kyrgios, spaniolul a reușit să-și îmbunătățească și mai mult nivelul pe iarbă. În ultimele trei meciuri, Rafael Nadal a reușit nu mai puțin de 109 lovituri câștigătoare și doar 34 de erori neforțate. Nadal s-a descurcat foarte bine și la retur, creându-și 35 de mingi de break, dintre care a convertit 16.
“Va fi un meci foarte greu. Rafa poate câștiga pe orice suprafață. Atât de bun este. Nu este doar specialist pe zgură”, spune Roger Federer.
Primul meci dintre cei doi mari jucători de tenis a avut loc în urmă cu mai bine de 15 ani, la Miami Open.
„Mulți dintre jucători spuneau atunci, în 2008, despre Nadal, că a venit sfârșitul. La fel spuneau și despre mine în 2009. Iată că suntem în continuare pe teren. Și e o plăcere să jucăm unul contra celuilalt”, a declarat marele jucător de tenis elvețian, deținător a 20 de titluri de Grand Slam.
Iar Rafael Nadal este de aceeași părere. „Binențeles, oportunitățile să jucăm unul contra celuilalt sunt din ce în ce mai puține, dar suntem încă aici. Suntem încă pe teren”, conchide spaniolul, deținător și el a 18 titluri de Grand Slam.

About Author